De populairste tulsi kruidentheeën in één doosje

Tholen - In de nieuwe Tulsi Variety Collection van Organic India komen de vijf meest populaire smaken Tulsi kruidenthee samen: Green, Masala Chai, Sweet Rose, Original en Turmeric Ginger. 

Gestart met tulsi
Het Indiase bedrijf startte in de jaren 2000 met het samenstellen van kruidenthee op basis van tulsi, ook wel heilige basilicum genoemd. "In India was in vroegere jaren tulsi overal te vinden, bij elke familie in een hoekje van een terras of balkon of in de tuin. Tulsi is befaamd om haar heilzaamheid; deze kwaliteiten stonden al beschreven in de oude Ayurvedische geschriften, bezongen als de supreme Queen van adaptogenen", vertelt Monique Menge van Ayurveda4all, distributeur van de true wellness producten van Organic India in Nederland.

Inmiddels is de collectie flink uitgebreid. Naast tulsi met toevoegingen als gember, roos en zoethout is er ook een lijn waarbij tulsi wordt gecombineerd met groene thee. 

Ook heeft Organic India een lijn kruidensupplementen met onder meer Ashwagandha, Kurkuma en Triphala. "De laatste jaren heeft Neem - het bitterste kruid wat er is - ook veel aandacht gekregen en wordt veel verkocht vanwege de bloedzuiverende werking", vertelt Monique.

Steeds meer aandacht voor ayurveda
Sowieso krijgt Ayurveda volgens Monique steeds meer bekendheid in Nederland. "Er zijn tegenwoordig meerdere goede Ayurveda-opleidingen. Verder groeit de populariteit van yoga, waaraan Ayurveda gelinkt is", legt ze uit. "Niet alleen in steden maar ook in dorpen zijn steeds meer yogastudio's te vinden. Op die manier komen veel mensen in contact met Ayurveda. Zij gaan kijken wat het kan doen voor de gezondheid en het welbevinden van de mens. Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Binnen de reguliere geneeskunde is er nu meer aandacht voor het belang van leefstijl en voeding, die waardering is er binnen Ayurveda altijd al geweest." 

Over twee weken staat Ayurveda4all voor het eerst op de Biobeurs in Den Bosch. Monique en de producten van Organic India zijn te vinden op standnummer 18.

Voor meer informatie: 
Ayurveda4all
+31 6 231 30636
moniquemenge@ayurveda4all.nl 
www.ayurveda4all.nl
www.organicwebshop.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven