Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Makkelijker te doseren dan andere supplementen"

Mattisson introduceert 14 biologische tincturen

Tholen - Eind november heeft Mattisson Healthcare haar nieuwe lijn met biologische tincturen geïntroduceerd. De lijn bestaat uit 14 producten. "Het gaat om een mooie mix van bekendere varianten, zoals het Mariadistel en het Ribus Nigrum complex, en wat onbekendere soorten", vertelt Mathilde Eldink. Ze geeft aan dat het een vereiste was dat het een volledig biologische lijn zou worden. "Anders ben je niet echt uniek, dus dit was voor ons echt een must."Wat is een tinctuur?
Een tinctuur is een oplossing van diverse kruidenextracten op alcoholbasis. Deze kruiden worden gewonnen uit onder andere gedroogde planten, struiken, bladeren, paddenstoelen, zaden, hars en bloemen. "Alle waardevolle stoffen worden vervaardigd door ze te laten trekken in zuivere, biologische alcohol. De alcohol zorgt ervoor dat de werkzame bestanddelen goed worden ge├źxtraheerd uit de kruiden en tegelijkertijd functioneert het als conserveringsmiddel. Als laatste wordt de tinctuur gezeefd, waarna er een krachtige moedertinctuur overblijft", zo licht Mathilde toe.

Ze vertelt dat het voordeel van een tinctuur ten opzichte van een regulier supplement is dat de opname sneller is. "Tincturen worden namelijk direct via het mondslijmvlies in het bloed opgenomen. Daardoor hoeft het niet de hele spijsvertering door. En je kunt ze makkelijker doseren dan andere supplementen. Omdat je zelf de hoeveelheid druppels kunt bepalen kan je ze makkelijk doseren en eenvoudig op- of afbouwen."

Onderscheidende lijn
Mattisson richt zich met de tincturenlijn zeker niet alleen op therapeuten, benadrukt ze nog. "Het is echt een lijn waarmee je je als winkel kunt onderscheiden. Tincturen hebben nog een beetje een ouderwets stigma, maar wij proberen het met deze lijn een nieuw leven in te blazen." Het biologische Mushroom complex gooit volgens Mathilde hoge ogen, hetzelfde geldt voor het Dennennaalden complex. "Dit was na Corona een hot item." Interessant is volgens haar ook het Adapogeen complex. "Hier krijgen we goede reacties op. Dit is een vrij uniek product. Deze tinctuur bevat een mix van allerlei kruiden die als adaptogeen werken. Adaptogeen is je aanpassingsvermogen in bepaalde situaties. Het maakt je flexibeler en zorgt dat je makkelijker in balans blijft. In stressvolle periodes is het handig om adaptogenen te gebruiken."

De lijn bestaat uit de volgende 14 tincturen (allemaal een inhoud van 100 milliliter): Meidoorn, Mushroom, Internal, Adaptogeen, Dennennaalden, Kaardebol, Mariadistel, Ribus Nigrum, Vlier, Solidago, Weerstand/Immuun, Nachtrust, Rustgevend en Echinacea.

Voor meer informatie:
Mathilde Eldink
Mattisson Healthcare
Middenweg 16
3401 MB IJsselstein
030 6017378
[email protected] 
www.mattisson.nl