Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Stelt ons in staat het leven van de bio-akkerbouwers al op korte termijn te vergemakkelijken"

Odd.Bot ontvangt 2.6 miljoen funding

Odd.Bot, de innovatieve start-up die zich richt op het ontwikkelen van robots voor het verwijderen van onkruid, heeft een aanvullende financiering van 2,6 miljoen euro ontvangen vanuit Europa middels de EIC Accelerator.

Deze investering zal worden gebruikt om het 3e prototype, de 'Weed Whacko'-robot, versneld naar de markt te brengen. Deze robot maakt gebruik van geavanceerde sensoren en AI-technologie om onkruid op een efficiƫnte en milieuvriendelijke manier te verwijderen, zonder het gebruik van chemische middelen.

"We zijn ontzettend enthousiast over deze investering van de EIC Accelerator", aldus Martijn Lukaart, CEO van Odd.Bot. "Het zal ons in staat stellen het leven van de biologische akkerbouwers, die nu nog hoofdzakelijk zijn aangewezen op het met de hand wieden, al op korte termijn te vergemakkelijken. Vervolgens richten ons ook op de conventionele akkerbouwers door hen een kostenefficiƫnt alternatief te bieden voor de chemische onkruidbestrijding."

Odd.Bot wordt sinds de start ondersteund door de regionale ontwikkelmaatschappij Horizon Flevoland en ontving eerder al ondersteuning vanuit het Proof of Concept fonds.

De Weed Whacko-robot zal in 2023 beschikbaar worden gesteld aan de eerste akkerbouwers waarmee Odd.Bot samenwerkt voor de doorontwikkeling. De eerste pre-orders voor de robots kunnen naar verwachting de tweede helft van volgend jaar worden geplaatst.

Odd.Bot kijkt er naar uit haar technologie aan haar klanten aan te bieden en daarmee de transitie naar meer duurzame akkerbouw te versnellen.

Voor meer informatie
Odd.Bot
[email protected]
www.odd.bot 

Publicatiedatum: