Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bakkerij neemt na vervoersverbod alle eieren in één keer af

Van der Westen helpt GeluksVogel uit de nesten

GeluksVogel meldt dat de biologische keten zich de afgelopen maand weer eens van haar beste kant heeft laten zien. De 10 boeren van GeluksVogel zaten met hun handen in het haar toen diverse boeren en het pakstation middenin een vervoersverbod terecht kwamen. In Uden was vogelpest uitgebroken en dan gaat een zone van 10 kilometer rond dit bedrijf op slot. Het pakstation in Nistelrode mocht dus geen eieren meer aan- of afvoeren. De winkels zitten zonder eieren en de boeren kunnen hun eieren niet kwijt. Gelukkig zijn eieren wel enige tijd goed te houden en konden de boeren de eieren voor een deel opsparen op het eigen bedrijf. Bakkerij van der Westen bood aan om alle eieren in één keer af te nemen en te verwerken in zijn biologische producten. Voor de boeren was dit een prachtige oplossing, zij hebben niet alle eieren moeten vernietigen en krijgen toch nog een prijs voor dit mooie product.

"Dit is wat wij een korte keten noemen, samen oplossingen bedenken voor problemen die we tegen komen en daar heb je alle schakels bij nodig. Wij zijn als GeluksVogels deze keer extra blij dat bakkerij Van der Westen ons heeft geholpen met de afzet van de eieren. Zij zijn een zeer betrokken partner in natuurvoedingsland en staan klaar als de nood aan de man is", aldus Poppe Braam van GeluksVogel.

Voor meer informatie: info@geluksvogel.bio 

Publicatiedatum: