Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Verse granolabezorger groeit explosief door gezonde ontbijttrend

Nederland vindt 'gezond' tegenwoordig het belangrijkste aspect van het ontbijt en meer dan een derde ontbijt ook daadwerkelijk gezonder ten opzichte van vijf jaar geleden.

Nederlanders eten gezonder in de ochtend én vinden dat ook een stuk belangrijker dan vijf jaar geleden, blijkt uit onafhankelijk onderzoek van DirectResearch*. Dit verklaart ook het succes van het Nederlandse granolamerk Oot. Met meer dan 120.000 klanten is Oot inmiddels de grootste Nederlandse aanbieder van suikerarme ontbijtgranen, die direct vanuit de Brabantse bakkerij worden thuisbezorgd.

De brievenbusdoos van Oot

Oprichter Valentine van der Lande (44) kon in de supermarktschappen geen gezonde granola vinden en besloot het zelf te proberen. Ze sprak drie jaar lang met voedingswetenschappers, chefkoks en diëtisten en bakte honderden platen granola, tot ze perfecte recepten had ontwikkeld. In 2018 richtte ze Oot Granola op, een online winkel voor dagelijks vers en ambachtelijk gebakken ontbijtgranen.
"Oot Granola maakt verse bakkersgranola met heel goede voedingswaardes: suikerarm, veel eiwitten en tjokvol voedzame noten, pitten en zaden", aldus Valentine.

Valentine

Wat maakt Oot Granola anders?
Oot Granola is 100% biologisch, glutenvrij, bevat altijd minstens 30% aan noten, pitten & zaden, en nooit meer dan 10% (en alleen natuurlijke) suikers. De granola wordt niet op een massale lopende band-oven gebakken, maar in een Brabantse bakkerij, op stalen platen in een traditionele heteluchtoven. Oot bevat geen geur-, kleur- of smaakstoffen, suikervervangers of zoetstoffen, maar echt alleen de beste natuurlijke ingrediënten.

Op zo'n manier granola maken mag kostbaar zijn, maar juist door direct aan de consument te leveren kan dat voor een redelijke prijs en is de productie ook nog eens duurzaam. Zo zijn er door het directe distributiemodel aanzienlijk minder vrachtwagens nodig en zijn de biologische ingrediënten met zorg voor mens en natuur geteeld.

Hoe werkt het?
Oot kan los of als terugkerende service besteld worden via de website oot.nl. Het wordt direct de volgende dag vers thuisbezorgd in een platte doos die door de brievenbus past. Een zak van 240 gram (zes porties) kost € 5,50 bij een terugkerende bestelling en € 6,25 bij een eenmalige. Er is ook een proefpakket beschikbaar met vier portiezakjes (€ 7,50) voor wie niet kan kiezen. Bezorging van de bestelling in Nederland en België is gratis boven € 20.

De Crunchy Nuts

Oot Granola biedt op dit moment 8 verschillende smaken:

  • Crunchy nuts | Een klassieke granola tjokvol noten
  • Cacao Boekweit | Granola voor gezonde chocoladefans
  • Chia Spice | Suikerarm, ook geen natuurlijke suikers
  • Paleo Mix | Lekker kruidig & koolhydraatarm
  • Keto Granola | Koolhydraatarm én suikerarm
  • Pumpkin Spice | Kruidige granola met wilde bosbessen
  • Koffie Keto Granola | Koolhydraatarm met een koffie-kick
  • Lemon Poppy Seed| Net als de citroencake, maar zonder de suiker

*Over het onderzoek
De onderzoeksdoelgroep bestaat uit Nederlanders van 18 jaar en ouder. Het veldwerk is uitgezet in het EUpanel van DirectResearch. In totaal hebben n=522 respondenten de vragenlijst ingevuld. De netto steekproef is vervolgens vergeleken met de Gouden Standaard. De Gouden Standaard is een ijkingsinstrument ontwikkelt door de MOA in samenwerking met het CBS. Door middel van de Gouden Standaard wordt er in de gehele onderzoeksbranche gebruikgemaakt van dezelfde ijkingsdata voor representatief steekproefonderzoek. De netto steekproefomvang is daarnaast voldoende groot om betrouwbare uitspraken te doen over de onderzoeksdoelgroep.

Voor meer informatie: www.oot.nl

Publicatiedatum: