Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Gebruik van bestrijdingsmiddelen in grondwaterbeschermingsgebieden moet stoppen"

Donderdag 10 november heeft een meerderheid in de Tweede Kamer een motie van D66 gesteund waarin het kabinet wordt gevraagd met regelgeving te komen waardoor het het gebruik van bestrijdingsmiddelen in grondwaterbeschermingsgebieden stopt.

D66 wijst er op dat het Nederlandse oppervlaktewater in 56% van de gevallen te veel bestrijdingsmiddelen bevat en dat Nederland beschermingszones voor oppervlaktewater en grondwater dat wordt gebruikt voor de onttrekking van drinkwater moet instellen waarbinnen geen pesticiden mogen worden gebruikt.

De regering geeft aan dat dat het stellen van regels in grondwaterbeschermingsgebieden de bevoegdheid is van de provincies. D66 vindt echter dat het Rijk uiteindelijk verantwoordelijk is en dat de regering door het delegeren van verantwoordelijkheid naar lagere overheden het drinkwater onvoldoende beschermt. Daarom wordt gevraagd om landelijk beleid waardoor het gebruik van bestrijdingsmiddelen in grondwaterbeschermingsgebieden stopt

Bron: Tweede Kamer

Publicatiedatum: