Klaus Schilling & Bio-Großhandel Hannover

"De jeugd eet steeds meer biologische groenten en fruit"

Biologische en lokale producten waren juist tijdens de pandemie bijzonder populair onder de consumenten. De gespecialiseerde biohandel heeft duidelijk van deze opleving kunnen profiteren. De enorm gestegen inkoopkosten en de daarmee verbonden prijsstijgingen, gecombineerd met het wegvallen van de 'coronabonus', hebben echter een merkbaar effect op biologische sector, aldus de firma Klaus Schilling, dat gevestigd is op de groothandelsmarkt in Hannover.

Reinsch richtte twee jaar geleden samen met zijn dochters en schoonzoon Bio Großhandel Hannover op, een aanlooppunt voor biologische groenten en biologisch fruit in de breedste zin van het woord. Het jonge bedrijf is op de plaatselijke groothandelsmarkt gevestigd in de naburige stand naast het bedrijf Klaus Schilling, dat van de ouders van Reinsch is. "De eerste twee jaar zijn bijzonder goed verlopen, wat duidelijk te danken was aan de toegenomen vraag naar biologische levensmiddelen. Inmiddels is de afzet weer wat gedaald, maar desondanks is de vraag nog steeds goed", schetst Reinsch.


Monique Geißler en T. Reinsch

Hardfruit volgt zachtfruit op
"De jeugd eet steeds meer biologische groenten en fruit, wat weer in ons voordeel werkt. Deze positieve tendens zien we over de gehele linie, bij het gehele assortiment. In de zomer is vooral het lokale fruit populair dat je gemakkelijk tussendoor kunt snoepen, zoals bijvoorbeeld allerlei soorten zachtfruit. Duitse peren en appelen, overwegend uit het Alte Land, maar ook pruimen, komen nu in de herfst op de voorgrond te staan", aldus Reinsch, die zijn peren momenteel vooral uit Italië, Nederland en Spanje afneemt.

Ook de handelsfamilie Reinsch-Schreiber wordt met de huidige kosten- en prijsstijgingen geconfronteerd, vervolgt Reinsch. "De nog steeds stijgende transportkosten maken het ons steeds moeilijker. In totaal zijn de inkoopkosten met 20 procent gestegen." De prijsverhogingen die daarmee verbonden zijn hebben op hun beurt invloed op het koopgedrag van de consumenten. "Er was dit jaar bijvoorbeeld minder vraag naar luxe goederen zoals asperges en blauwe bessen dan naar aardbeien. De stijgende inflatie weerspiegelt zich ook in de biologische sector, hoewel de situatie tot nu toe nog niet zorgwekkend is."

In tegenstelling tot bij veel andere groothandelaren uit de groenten- en fruitsector, is de opvolging van het familiebedrijf al verzekerd. Maar in de komende jaren zal Reinsch zich bezig blijven houden met de distributie van conventionele goederen, terwijl de jongere generatie verantwoordelijk is voor de biologische groothandel. "In dat opzicht bevinden we ons natuurlijk in een gelukkige positie, want doordat wij wel opvolgers hebben zijn we goed uitgerust voor de toekomst. We kijken dan ook met vertrouwen vooruit."

Voor meer informatie:
Mario & Jacqueline Schreiber
Bio Großhandel Hannover
Am Tönniesberg 16/18
D-30453 Hannover (Großmarkt Stand 8), Duitsland
Tel: +49 (0)172 / 771 099 3
info@bio-grosshandel-hannover.de  
www.bio-grosshandel-hannover.de    

Klaus Schilling GmbH
D-Großmarkt Hannover, Duitsland
Tel: +49 (0)172 542 22 14
schilling.obst@t-online.de 
www.schillingundobst.de


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven