Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Per direct extra korting voor klanten AR

Ondanks de hectische marktomstandigheden heeft AgruniekRijnvallei (AR) in het eerste half jaar een erg mooi positief financieel resultaat gerealiseerd. Om leden/afnemers mee te laten profiteren geeft AR per direct een extra korting op het voer, de meststoffen en de afgenomen gewasbeschermingsmiddelen.

De korting past binnen de strategie om leden/afnemers direct mee te laten profiteren van positieve ontwikkelingen binnen de coöperatie. Alle vier de pijlers van AR - voer, plant, op- en overslag en winkels - hebben bijgedragen aan dit positieve resultaat.

Korting op voer, meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen
De afnemers van AR Voer ontvangen per direct tot en met week 3 in 2023 een extra korting van € 7,50 per ton op de eigen geproduceerde mengvoeders in bulk. AR geeft een korting van € 2,50 per 100 kilogram op de nieuw af te sluiten voorkoop meststoffen, mits de afnemer eerder dit jaar ook meststoffen bij AR heeft afgenomen. De afnemers van gewasbeschermingsmiddelen kunnen een prijsreductie van 2% tegemoetzien over de afgenomen gewasbeschermingsmiddelen in de periode van 2 januari 2022 tot en met 3 september 2022. De kortingen komen boven op de gebruikelijke kortingen.

Sterke stijging mengvoeromzet
Ondanks de zeer onrustige marktomstandigheden heeft AR een flinke stijging in mengvoeromzet (9,6% tot en met nu) weten te realiseren. In alle sectoren heeft AR veel nieuwe klanten verwelkomd door met passende voersamenstellingen te anticiperen op ontwikkelingen in de markt en door een efficiënte inzet van de productielocaties. Ook bij AR
Plant is er sprake van een positieve klantenbalans. Er was een forse stijging in de verkoop van meststoffen.

Dierlijk eiwit in pluimveevoer
Als eerste mengvoederbedrijf in West-Europa is AR in maart gestart met de verwerking van dierlijk eiwit in pluimveevoer. Mede hierdoor is de pluimveevoeromzet ook enorm gestegen. De toepassing van dierlijk eiwit leidt tot een lagere voerprijs en een verbetering van de
eikwaliteit en de technische resultaten, waaronder ook het uitvalspercentage.

Alert blijven
Volgens AR was 2022 tot nu toe spannend en uitdagend. De druk op de verschillende sectoren was en is enorm. Samen met de afnemers blijft AR zoeken naar kansen in de markt.

Voor meer informatie: www.agruniekrijnvallei.nl 

Publicatiedatum: