Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
BinnensteBuiten toont alle 'ins and outs' over De Bonte Weide

"Je krijgt de reportage niet van tevoren te zien, dat was best spannend"

Tholen - Bio-geitenhouderij De Bonte Weide kwam gisterenavond uitgebreid aan bod in de aflevering van BinnensteBuiten. "We hebben alleen maar positieve reacties gekregen tot nu toe", reageert Mart-Jan de Jong de ochtend na de uitzending vanaf de boerderij in Stolwijk. Hij geeft aan dat het zeker spannend was om de reportage op tv te zien. "Je krijgt de reportage niet van tevoren te zien, dat was best spannend. Mooi dat ze ook het fragment dat hij tussen de lammetjes ging zitten er in verwerkt hebben. Dat breekt het geheel een beetje, erg leuk."

De redactie van het programma heeft begin juni zelf contact met de bio-geitenhouders opgezocht. "Voorafgaand aan de opnamedag kwam er iemand van de redactie langs om de plannen voor de draaidag met ons door te nemen. De draaidag zelf was heel intensief. Ze waren er om kwart voor 10, met vier man sterk, en gingen pas om kwart voor 6 weg."

Alle facetten van het bedrijf komen aan bod. Zo vraagt Alain zich onder meer af waarom er zowel witte als bonte geiten in de wei lopen. En waarom behouden de geiten hun hoorns? Vervolgens vertellen Mart-Jan en Willy meer over de historie van het bedrijf, waarbij ze het onder meer hebben over de trieste ruiming van de biologische melkschapen vanwege Q-koorts in 2010. Het vriendelijke en aanhankelijke karakter van de geiten komt in de reportage ook duidelijk naar voren. Alain neemt dus zelfs even plaats in het kraamhok om uitgebreid kennis te maken met de jonge geitjes. Daarna bekijken ze het kruidenrijke gras in het weiland en proeft de tv-kok de zelfgeproduceerde kefir. Vervolgens kiest hij er voor om een koude soep te bereiden die naast de kefir genuttigd kan worden. "Ik wil heel graag dat jullie kefir zo wordt gedronken."

Klik hier om de reportage van De Bonte Weide in BinnensteBuiten te bekijken.

Voor meer informatie:
Mart-Jan de Jong
De Bonte Weide
Benedenkerkseweg 106B
2821 LE Stolwijk
+31 (0)6 29100116
[email protected]  
www.debonteweide.nl