Duur leegstand uitloop voor alle soorten pluimvee op 30 dagen vastgesteld

Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft de periode van leegstand tussen twee koppels voor alle soorten pluimvee vastgesteld op 30 dagen. Voorheen werd onderscheid gemaakt tussen leghennen (60 dagen) en vleeskuikens (30 dagen).

Vegetatie
In zowel de oude als huidige verordening is vastgelegd dat een lidstaat een periode van leegstand voor de uitloop moet bepalen tussen twee koppels pluimvee, om de vegetatie weer aan te kunnen laten groeien. De duur van deze periode ligt vast in de Regeling dierlijke producten (artikel 2.18). en is naar aanleiding van de nieuwe Bio-verordening (EU) 2018/848 geëvalueerd en aangepast naar 30 dagen, ongeacht het type pluimvee.

Publicatie
In de Staatscourant (Nr. 11426 ) van 4 mei 2022: Regeling van de Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit van 21 april 2022, nr. WJZ/ 22023341, is dit gecommuniceerd. De nieuwe bepaling geldt vanaf het moment van deze publicatie.

Voor meer informatie: info@skal.nl en www.skal.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.