Conclusie opinieonderzoeken POV

"Belangstelling van consument voor varkensvlees met keurmerk neemt af"

De belangstelling voor varkensvlees met een keurmerk is gedaald ten opzichte van vorig jaar. Ook is het zo dat consumenten minder vaak voor biologisch vlees kiezen. Deze conclusie trekt de Producentenorganisatie Varkenshouderij op basis van twee opinieonderzoeken die gehouden werden onder de Nederlandse bevolking. POV liet in januari 2021 voor het eerst een uitgebreid onderzoek uitvoeren onder burgers van Nederland naar de percepties en opinies ten aanzien van de varkenssector, vlees en vleesvervangers. Toen hebben meer dan 2.100 Nederlanders meegedaan. Dat onderzoek telde 157 vragen. Deze zomer hebben 1.531 respondenten meegedaan. Het betrof een onderzoek met 115 vragen.

Enkele resultaten werden op 1 september 2022 gepresenteerd tijdens de aftrap voor de maatschappelijke dialoog onder de noemer 'Nederland Vleesland, waar smaken verschillen'. Uit de resultaten blijkt dat in 2021 nog 19% van de respondenten biologisch vlees kocht, dit jaar ligt dat percentage op 14%. Ook het aandeel onder de respondenten dat scharrelvlees koopt liep terug van 21% naar 15%. Wel is het aantal ondervraagden dat aangaf geen vlees te eten gestegen van 5% naar 6%.

Ook is de vraag gesteld 'Waarom eet u biologisch varkensvlees?'. Bekijk hier alle antwoorden: 

Klik hier voor een uitvergroting. 

Klik hier voor meer informatie en de onderzoeksresultaten.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.