Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe tomatenoogst in plasticvrije verpakking bij Spar

Spar gaat consequent door op de weg naar vermindering van plastic en stapt voor de verpakking van de Spar Natur*pur Blumauer bio-cherrytomaten, twee soorten Spar Premium cherrytomaten en Spar Oostenrijkse midi-trostomaten over op verpakkingen van 100% karton. De Spar Oostenrijkse midi-trostomaten en de Spar Premium cherrytomatenmix zijn al in de nieuwe verpakking in de winkels verkrijgbaar. Ondanks de hogere kosten voor de grondstof karton, zullen de prijzen van de tomaten voor de klanten gelijk blijven.

© SPAR/Gugg

Het thema plasticvrije verpakkingen is overal een veelbesproken actueel onderwerp; om deze reden werkt Spar nog steeds intensief aan de optimalisatie van verpakkingen met het oog op milieubescherming. "Verpakkingen die bronnen ontzien en milieuvriendelijk zijn, zijn bij ons altijd al belangrijk geweest. Daarom hebben we er intensief aan gewerkt om ervoor te zorgen dat we nu alle tomatenverpakkingen van de merken Spar, Spar Natur*pur en Spar Premium uit 100% karton kunnen produceren“, vertelt Spar CEO Markus Kaser. "Ook al kosten de nieuwe kartonnen verpakkingen ons meer dan de plastic verpakkingen die we tot nu toe gebruikten, de klanten zullen hierdoor niet meer gaan betalen. Spar draagt namelijk de extra kosten, omdat onze inzet voor milieubescherming oprecht is." De verpakkingen zijn noodzakelijk voor kleine tomaten zoals cherrytomaten en midi-trostomaten, aangezien deze tomaten volledig rijp geoogst worden. Daarom moet elke druk op de tomaten, bijvoorbeeld in grotere kratten of bij de selectie door de klanten, vermeden worden.

Samen plastic besparen met Spar
Vermijden, verminderen en recycling bevorderen staan in de focus van het plasticverminderingsprogramma 'Gemeinsam Plastik sparen mit Spar' (Samen plastic besparen met Spar). Zo maakt Spar al sinds enkele jaren gebruik van laseretikettering bij groenten en fruit, het zogenaamde 'Natural Branding', maar ook biologisch afbreekbare verpakkingen voor biologische groenten en fruit zijn gemeengoed geworden en bij de aankoop van vlees, worst, kaas en dergelijke bij de delicatessentoog van Spar wordt er aanzienlijk bespaard op verpakkingen vergeleken bij de zelfbedieningsafdeling. Klanten kunnen ook hun eigen bakjes meenemen om met producten te laten vullen. Daarnaast heeft Spar het grootste aanbod aan dranken in statiegeldflessen van alle supermarkten in de regio.

Voor meer informatie:
www.spar.at 

Publicatiedatum: