Veel interesse voor teeltlocatie vezelhennep Lonk en GreenInclusive

Op 12 augustus organiseerde Biobedrijf LONK en GreenInclusive een open dag op hun teeltlocatie met vezelhennep in Nagele. Flevolandse agrariërs en jonge ondernemers waren nieuwsgierig naar het ruim 3 meter hoge gewas en kwamen enthousiast richting de open dag. Daar konden zij het gewas van dichtbij bekijken. Ook waren er live demonstraties van het maaien van de vezelhennep.

"We zijn blij met de opkomst", aldus Nica van Millingen en Anniek van der Vaart van Biobedrijf LONK. "Vezelhennep is zo'n mooi gewas dat perfect past bij een toekomstbestendige agro-sector. We delen graag onze teeltervaringen met agrariërs uit de omgeving." De vezelhennep wordt geteeld in samenwerking met GreenInclusive. Het bedrijf teelt in samenwerking met de agrarische sector dit jaar circa 225 hectare vezelhennep. In de toekomst hoopt het bedrijf meer hectares in Flevoland in samenwerking met de agrarische sector te gaan telen.

Vezelhennep
Vezelhennep is een snelgroeiend gewas wat als natuurlijke grondstof kan dienen als plasticvervanger en bouwmaterialen. Door de snelle groei krijgt onkruid geen kans en zijn er geen chemische gewasbeschermingsmiddelen nodig. Vezelhennep wordt maar liefst 3,5 meter hoog en heeft een hoge opbrengst per hectare, tegen een relatief lage input aan water, voeding en arbeid. Daarnaast heeft het gewas een positieve invloed op het milieu.

Biobedrijf Lonk
Lonk is het biodynamische akkerbouwbedrijf van AeresFarms. Het is een schoolboerderij die ieder jaar door twee nieuwe derdejaars studenten wordt gerund van de Warmonderhof in Dronten. Dit jaar zijn Anniek van der Vaart en Nica van Millingen dit seizoen verantwoordelijk voor LONK. Lonk staat voor: Leren Ondernemen Nagele Kavel. De studenten regelen een heel seizoen alles voor dit bedrijf. Van gewassen keuze tot oogsten en opslag. Het is een leerzaam project waar de studenten nog meer leren over de akkerbouw sector én het ondernemerschap.

GreenInclusive
GreenInclusive zet zich in voor een transitie naar een duurzame economie. Ze ontwikkelen en produceren producten van natuurlijke en lokale grondstoffen waar langdurig CO2 in opgeslagen wordt. De natuurlijke grondstoffen die GreenInclusive inzet zijn afkomstig van de vezelhennepplant. Deze natuurvezels worden onder andere verwerkt tot natuurlijke woningisolatie.

Voor meer informatie: info@greeninclusive.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven