Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Mèkkerstee Oud benoemd tot beste biologische kaas

Nederlandse bio-kazen slepen kampioenschap en medailles in de wacht tijdens internationale kaasawards

Op 30 juni 2022 vond in Staffordshire, Engeland de International Cheese & Diary Awards plaats. Een van de grootste beurzen waar dit jaar 4500 kazen gepresenteerd en gekeurd werden op basis van verschillende categorieën. Treur Kaas schreef diverse kwaliteitskazen in en met succes.

De Mèkkerstee Oud is uitgeroepen tot kampioen van de beste biologische kazen. Een eer om deze prijs in handen te nemen. Naast het kampioenschap heeft deze kaas ook nog goud gewonnen in de categorie beste biologische geitenkaas. Dit is een geitenkaas die bereid wordt door biologische kaasmakerij de Mèkkerstee in Ouddorp en maar liefst 12 maanden in het pakhuis van Treur Kaas ligt te rijpen. Dit resulteert in een heerlijke geitenkaas met een pittig en uniek karakter. Maar er is meer…

Goud voor de Mèkkerstee Italiaanse Kruiden
Met de Mèkkerstee Italiaanse kruiden haal je een ware Italië-beleving in huis. In de categorie geitenkaas met toevoegingen wint deze kaas Goud. De heerlijke combinatie van Italiaanse kruiden en de geitenmelk zorgt voor een volle smaak.

Goud voor Jerseyhoeve Schorren
In de categorie beste biologische harde kaas won de Jerseyhoeve Schorren Goud. Dit is niet de eerste keer dat de Jerseyhoeve Schorren in de prijzen valt, in 2020 is deze oude biologische jerseykaas bekroond tot ‘Supreme Best of the Best’. Dit is een ware delicatesse omdat de kaas is gemaakt van 100% biologische Jerseymelk en één jaar heeft liggen rijpen in ons pakhuis in het Groene Hart. Dit resulteert in een mooi kristal en een romige structuur.

Goud voor Bio Truffo 
Een klassieker; een biologische kaas gemaakt van koemelk en met echte Italiaanse Truffel. Deze combinatie is bekroond met een gouden prijs in de categorie beste biologische kaas. De jury gaf als commentaar: "Great texture, well balanced flavour with good truffle note".

Zilver voor Villa Daslook
Deze boerderijkaas valt voor het eerst in de prijzen! Een romige kaas gemaakt van koemelk van 8 weken oud met toevoeging van wilde knoflook. De villa Daslook wordt bereid door familie Verweij uit Polsbroek en de kaas doet dit jaar voor het eerst mee met de keuring van de ICDA en direct met winst. Voor de categorie kaas met hartige toevoegingen won deze kaas zilver.

Zilver voor Chevretta Oud
In de klasse beste Hollandse geitenkaas won de Chevretta Oud zilver. Een zilveren bekroning voor deze zwart gecoate unieke kaas van 1 jaar oud. Met een stevige structuur, mooie eiwitkristallen en heerlijk in combinatie met een vijgendip.

Treur Kaas is trots op het resultaat: "Zeven prijzen waaronder kampioenschap, vier keer goud en twee keer zilver! Een bevestiging dat Hollandse Goudse kaas een hoge standaard kent. Dat begint al bij het voer van de dieren, de manier waarop met liefde en ambacht de kaas wordt gemaakt en het natuurlijke rijpingsproces waarin de smaak zich optimaal ontwikkelen. Een resultaat waar Treur Kaas trots op is. Ieder zijn kracht!" 

Voor meer informatie:
Treur Kaas
Rietveld 93
3443 XB Woerden
+31(0)348 688 941
info@treurkaas.nl
www.treurkaas.nl 

Publicatiedatum: