Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Goldate: biologische dadels en verder niets

"Buitengewoon interessante producten, vooral vanwege de lage glycemische index"

Tholen - Sinds een paar maanden zijn de biologische dadelstroop, dadelsuiker en dadelpasta van Goldate verkrijgbaar bij online bio-groothandel Amanvida. "De producten zijn nu een tijdje beschikbaar en ook in Nederland zijn al verschillende winkels overgegaan tot hun eerste orders. Wat mij direct opviel was de puurheid van de producten. Alle drie bestaan ze voor 100% uit biologische dadels en verder niets, maar toch zijn ze in smaak zo verschillend", vertelt Tim Spek, sales manager van Amanvida in Nederland.

De dadelsiroop, dadelsuiker en dadelpasta.

Verkrijgbaar bij De Goudsbloem
Eén van de winkeliers die al snel overtuigd was van de Goldate-producten is Joost Koolhaas, eigenaar van G&W De Goudsbloem (5 winkels in Spijkenisse, Hellevoetsluis, Oud Beijerland, Middelharnis en Capelle aan den IJssel). Waarom heeft hij de dadelstroop, dadelsuiker en dadelpasta opgenomen? "Ik vind het buitengewoon interessant producten, vooral vanwege de lage glycemische index. Ik heb het nu een week of 2/3 staan. De zakken met de pasta worden al goed verkocht. We merken dat de mensen er wel aan moeten wennen dat het geen volledige vrucht is, maar dat het om een pasta gaat waarmee ze aan de slag kunnen. We hebben er zelf ook al iets mee gemaakt, een soort brownie met fruitvulling."

De Goldate-producten in het schap bij De Goudsbloem in Spijkenisse. 

"Altijd weer een bijzonder verhaal"
Joost geeft aan vooral waardering te hebben voor het feit dat het hele pure producten zijn. "Ik vind het een hele mooie aanvulling op het assortiment. Zoiets is er echt nog niet. Ik vind het ook heel knap hoe Amanvida altijd weer producten weet te vinden met een heel bijzonder verhaal. Je ziet vaak producten die alleen maar voor de zoetkracht bedoeld zijn, maar de producten uit deze lijn zijn veel completer en veelzijdiger te gebruiken. Ook bindt het zich makkelijk met andere producten."

Bij De Goudsbloem staan de Goldate-producten in het schap bij de zuidvruchten. "Omdat het geen alledaagse en multi toepasbare producten zijn was het best lastig om te bepalen in welk schap ze het beste tot hun recht komen. Wij hebben besloten om ze tussen de zuidvruchten te plaatsen, anders herkennen mensen het niet."

Sukari en Bahri dadels
Het merk uit Dubai werkt samen met grote en kleine dadelproducenten in het Midden-Oosten. Voor de dadelsuiker of het dadelpoeder gebruikt Goldate Sukari dadels die geteeld worden in Al Qassim, een provincie in het midden van Saudi-Arabië. De dadelstroop bevat Bahri dadels uit de Verenigde Arabische Emiraten. Daar komen ook de Bahri dadels vandaan, die Goldate gebruikt voor de dadelpasta. Deze dadelpasta is eigenlijk niets anders dan 100% gemalen dadels, verwerkt tot een smeuïge pasta.

De producten zijn verkrijgbaar bij Holland Pharma, UniPharma en Amanvida.

Voor meer informatie:
Tim Spek
Amanvida
06 24712166
[email protected]  
www.amanvida.eu 

Joost Koolhaas
G&W De Goudsbloem
Kaaistraat 10
3201 BL Spijkenisse
0181 615115
[email protected] 
www.degoudsbloem.nl