Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zoete zomer met drie nieuwe bio-honingvarianten en een vegan alternatief

De Traay introduceert maar liefst 3 nieuwe varianten de Traay honing en een Vegan variant op honing, Flora Zoet. Alle varianten zijn verkrijgbaar bij de groothandel. 

Biologische bijenbroodhoning
Bijenbrood (Phacelia) ook wel bijenvoer of bijenvriend genoemd is een echte bijenplant. Bijen zijn er gek op omdat de bloem én veel nectar én veel stuifmeel geeft. Deze honing heeft een zoete, bloemige smaak en combineert goed met yoghurt, thee of op een cracker. "Om de consument te attenderen om deze bijzondere honingsoort zijn de potten tijdelijk voorzien van een zakje Bijenbroodzaden", vertelt Joyce Weerman namens De Traay. 

Biologische Korianderhoning
Voor de biologische Korianderhoning verzamelen de bijen de nectar van de korianderbloemen. Koriander is vooral bekend als keukenkruid met een opvallend aroma. De honing heeft een zeer aromatische smaak en is lekker bij kazen, marinade of saladedressing.

Biologische Zonnebloemraathoning
"Wij zijn enorm trots dat we deze heerlijke, zachte crème raathoning hebben kunnen inkopen. Een biologische raathoning stond al heel lang op ons verlanglijstje! Voor deze raathoning hebben de bijen gevlogen op zonnebloemen. Dit resulteert in een honing met een luchtige textuur en een zomerse zachte en toegankelijke smaak. De zonnebloemraathoning is een crème variant."

Zonnebloemhoning heeft van nature meer glucose heeft dan fructose en zal daardoor sterk de neiging hebben om dikker
te worden. "Deze raathoning is dus niet vloeibaar zoals u misschien gewend was van onze gangbare raathoning." Zonnebloemraathoning is uitstekend te combineren met een kaasplank, frappé, panna cotta, als topping bij taart en gebak of bij een mocktail/cocktail. Recepten vindt u op onze website. De verpakking is gelijk maar het bakje is beter gevuld, het weegt nu 250 gram. De bakjes worden per 6 stuks in omdoos verpakt.

Flora Zoet
Na maanden van testen, proeven, afkeuren en weer opnieuw beginnen, is het eindelijk gelukt om een veganistisch alternatief voor honing te vinden: Flora Zoet! "De melangering van verschillende stropen, verbena en citroenolie geeft een heerlijke smaak en is een lekker veganistisch alternatief voor honing":

  • 100% plantaardig; alternatief voor honing.
  • Speelt in op de Vegan trend.
  • Veganisten zijn minder bekend met vloeibare zoetmiddelen.
  • Het honinggevoel komt van de citroenolie en verbena.

"Ons testpanel is erg enthousiast: 'dit smaakt naar honing!' en andere reacties waren:

  • honing met een smaak.
  • lijkt op honing.
  • (erg) lekker.
  • lijkt mij lekker door de thee.

Flora Zoet is veelzijdig in gebruik. Het is toepasbaar in warme dranken als thee, koffie, plantaardige chocolade- en anijsmelk, koude dranken als ijsthee. Maar ook geschikt voor salades, dressings en sauzen. Flora Zoet is een ware aanvulling in de plantaardige yoghurt en als topping voor ijs en desserts.

Klik hier voor meer informatie

Publicatiedatum: