Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Verbeek Broederij vergroot de capaciteit voor geslachtsbepaling in het broedei

De Nederlandse broederij Verbeek's Broederij B.V. en de Duitse respeggt group werken al sinds oktober 2021 samen. Toen werd het eerste Seleggt Circuit voor geslachtsbepaling in het broedei in de broederij in Zeewolde geïnstalleerd. In de daaropvolgende maanden is de Seleggt technologie volledig benut om kuikens van het Novogen ras en andere rassen “zonder kuikendoden” uit te broeden. Ondertussen heeft de techniek zich bewezen en is er een grote vraag vanuit de Duitse markt gecreëerd, waarop Verbeek heeft besloten om een tweede Seleggt Circuit in de broederij in Zeewolde te installeren.

"Hiermee vergroten we onze capaciteit en kunnen we ook de vraag naar grotere leveringen van kuikens, die met de Seleggt methode geselecteerd zijn, verzorgen", aldus Herman Brus, directeur van Verbeek's Broederij B.V. "We zijn blij dat we het aanbod nu met een tweede machine kunnen uitbreiden en onze capaciteit vergroten zodat we kunnen voldoen aan de vraag vanuit de Duitse markt."

"We verheugen ons op de uitbreiding van onze samenwerking met de installatie van een tweede Seleggt Circuit. Deze stap laat zien dat de machine zich in de praktijk bewezen heeft en dat er vraag is naar de techniek voor zo vroeg mogelijke geslachtsbepaling in het broedei. Aangezien Verbeek een broederij is met aanzien in de Europese markt hopen we dat de respeggt-eieren 'zonder kuikendoden' met ons hartvormige respeggt-label snel nog bekender worden", zegt Martijn Haarman, directeur van respeggt group.

De samenwerking tussen Verbeek en respeggt maakt het mogelijk om jaarlijks meer dan 8 miljoen respeggt leghennen uit te broeden, die meer dan 2,5 miljard eieren leggen met het respeggt label. Deze respeggt-eieren zijn hoofdzakelijk voor de Duitse en andere KATgecertificeerde eiermarkten bedoeld.

Verbeek’s Broederij B.V. levert broedeieren, eendagskuikens en jonge hennen aan legpluimveebedrijven in Nederland en in het buitenland. Verbeek heeft een ultramoderne broederij in Zeewolde en opfokbedrijven voor leghennen in Nederland en andere landen in Europa. Verbeek’s Broederij is een vooruitstrevende organisatie en is leverancier van de Novogen-genetica. respeggt group is een dienstverlener die zich gespecialiseerd heeft in vroegtijdige geslachtsbepaling in het broedei door gebruik te maken van de Seleggt Circuit technologie.

Daarbovenop garandeert respeggt de belofte 'zonder kuikendoden' door middel van supply chain controle van elk broedei in deze keten. In meer dan 6000 supermarkten en groothandels in Nederland, Frankrijk en Zwitserland kunnen klanten reeds eieren vinden met het hartvormige respeggt “zonder kuikendoden” label.

Voor meer informatie:

Verbeek’s Broederij B.V.
Kauwenhoven 3
6741 PW Lunteren
[email protected] 
www.verbeek.com

respeggt group
Hildeboldplatz 15-17
50672 Keulen | Duitsland
[email protected]
www.respeggt.com

www.seleggt.com

Publicatiedatum: