Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Voerspecialist Global Feed Mill splitst conventionele leghennenvoeders en biologische voeders

Global Feed Mill, voerspecialist voor legpluimvee en biologische dier-voeding zal deze activiteiten opsplitsen. De conventionele legpluimveevoeders blijven bij Global Feed Mill en komen volledig bij Global Food Group (Familie Lemmers). De biologische voeden zullen ondergebracht worden bij Arie Blok, een dochterbedrijf van Arvesta. Met de splitsing in twee aparte bedrijven komt er een verregaande focus op de verschillende markten: Arie Blok gaat verder met alle biologische voeractiviteiten en Global Feed Mill richt zich op legpluimveevoer en de keten in de leghennensector. Afgelopen week tekenden de aandeelhouders daartoe de 'letter of intent'. Tijdens de overgangsperiode gaat de bedrijfsvoering op de huidige manier voort. Naar verwachting is het splitsingsproces per 1 september afgerond.

Global Feed Mill produceert op een efficiƫnte en klantgerichte manier leghennen en biologische diervoeders die bijdragen aan een gezond en duurzaam rendement voor haar klanten. Sinds 2016 voeren de twee aandeelhouders van Global Feed Mill, bestaande uit Global Food Group en Arvesta, een succesvolle samenwerking. Beide partners met elk hun eigen specifieke expertise.

Strategische kansen aansluitend bij behoeften klanten
De voorgenomen splitsing in twee aparte bedrijven schept strategisch meer (groei)kansen voor beide bedrijven. "Door de verregaande focus op de verschillende markten zijn we beter in staat kwalitatief hoogwaardige producten en diensten te leveren, aansluitend bij de behoeften van onze klanten", aldus Math Lemmers (directeur Global Food Group) en Dirk van Thielen (Business Unit Director Animal Nutrition, Arvesta). "Bovendien kunnen we sneller reageren op nieuwe ontwikkelingen in de diverse markten."

"We zien veel potentieel in de markt van biologische diervoeders in Noordwest-Europa. Vandaar dat we volop investeren in deze markt om onze positie uit te breiden", geeft Dirk van Thielen aan. Arvesta beheerst de volledige keten van inkoop tot levering bij de boer. Zo kunnen ze hun partners ontzorgen in het volledige proces van biologische mengvoerproductie: van grondstoffenaankoop over de optimalisatie van samenstellingen, voerproductie en de logistieke afwikkeling. De volledig geautomatiseerde biologische veevoederfabriek in Balgoij (Gelderland, Nederland) produceert biologische voeders voor vrijwel alle diersoorten.

Overgangsperiode
De komende periode gebeurt de opsplitsing tot twee zelfstandige activiteiten in aparte bedrijven, namelijk Global leed Mill (leghennenvoeders) en Arie Blok (biologische voeden). Tijdens de overgangsperiode gaat de bedrijfsvoering op de huidige manier voort. De betrokken personeelsleden behouden hun functie.

Publicatiedatum: