Amerikaanse teler vervolgd voor fraude met biologische gewassen

In de Amerikaanse staat Minnesota wordt een man vervolgd wegens fraude met biologische gewassen ter waarde van 46 miljoen dollar. Volgens de aanklager heeft de 64-jarige biologisch gecertificeerde teler tussen 2014 en 2020 graan verkocht die ten onrechte als biologisch werden geëtiketteerd. 

De man, die niet in het bezit was van een wettelijk vereiste vergunning voor graankopers, kocht herhaaldelijk niet-biologische maïs en sojabonen van een graanverkoper en verkocht het graan door als biologisch product. Zelf produceerde hij ook conventioneel geteelde gewassen, waarbij hij kunstmest en pesticiden gebruikte, wat in strijd is met de normen voor biologische landbouw. De teler liet zijn kopers kopieën zien van zijn National Organics Program certificering, maar verzweeg het feit dat het graan niet biologisch was geteeld. Deze werkwijze leverde de man meer dan 46 miljoen dollar op aan betalingen van graankopers.

De man moet op 22 juli voor de rechter verschijnen. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.