Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Pieter Pot biedt verpakkingsvrije AGF-producten aan

Vanaf nu bezorgt Pieter Pot ook verpakkingsvrije aardappelen, groenten en fruit. "In Nederland worden per jaar in totaal meer dan 1,5 miljard eenheden onbewerkte groenten en fruit verpakt verkocht. Dit moet anders kunnen, vinden wij. In landen als Frankrijk zijn ze er al goed mee bezig: hier mogen vanaf dit jaar 30 soorten groenten en fruit, zoals peren en pruimen niet meer in plastic verpakt verkocht worden", aldus het bedrijf.

60.000 verpakkingen besparen
Daarom vindt men vanaf nu 19 verschillende onverpakte groenten- en fruitproducten (en ook aardappelen) in de webshop. "Daarmee kunnen we dit jaar nog zo’n 60.000 verpakkingen besparen."

Het grootste deel van de producten wordt los in juten tassen bezorgd. Krieltjes, snackkomkommers en snacktomaten komen in een herbruikbaar katoenen zakje. Die kunnen samen met de lege potten weer bij Pieter Pot worden ingeleverd. "Hier zit geen statiegeld op, maar we vragen iedereen om deze weer bij ons in te leveren zodat we ze kunnen blijven hergebruiken."

Grootste impact bij snacktomaten en -komkommers
"De impact is trouwens het grootst bij snacktomaten en
-komkommers. Juist deze producten worden vaak in plastic bakken of emmers verkocht. Deze type verpakkingen hebben een enorm hoge impact van rond de 6 gram verpakking per 100 gram product."

Behalve dat ze het huidige assortiment gaan uitbreiden, wordt er hard aan gewerkt om in de toekomst ook biologische groenten en fruit aan te kunnen bieden.

Hoe zit het met houdbaarheid?
"Sommige plastic verpakkingen zijn er om verse producten langer houdbaar te maken. Hoewel studies al laten zien dat de bewaartemperatuur veel belangrijker is dan of er nu wel of geen verpakking rond zit, is het mogelijk dat producten zonder verpakking sneller bederven."

Voor meer informatie:
Pieter Pot
www.pieter-pot.nl   

Publicatiedatum: