Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
The Ecolab Trophy voor oude kaas als 'Champion Organic Cheese'

Vier keer goud voor de Mèkkerstee bij International Cheese & Dairy Awards

Tholen - De Mèkkerstee heeft 4x goud behaald op de Internationale Cheese & Dairy Awards 2022 (ICDA). De bio-kaasmaker uit Ouddorp won met de Mèkkerstee Oud ook nog 'The Ecolab Trophy, die elk jaar uitgereikt wordt aan de 'Champion Organic Cheese'. De ICDA in Engeland is 's werelds grootste kaaskeuring waar kazen vanuit de hele wereld aan meedoen. "Echt ongelooflijk. Dit maak je niet vaak mee; alles goud. We hadden zeker niet voor alle vier goud verwacht. En het is echt een kers op de taart dat de Mèkkerstee Oud ook nog als beste van alle biologische kazen uit de bus kwam", vertelt Piet den Hertog.

De Mèkkerstee Oud

De 'Organic Goat Cheese Old', oftewel de Mèkkerstee Oud werd uitgeroepen tot 'Best Organic Cheese - Goats Cheese'. De Mèkkerstee Italiaanse Kruiden won in de categorie 'Goats Milk Cheese with Additives'. Ook de Organic Jersey Cheese Old, oftewel de Jerseyhoeven Schorren (Oud), van Treur Kaas won een gouden medaille in de categorie 'Best Organic Cheese - Territorial Hard'. Deze kaas wordt geproduceerd bij de biologische kaasmaker in Ouddorp. Dit geldt ook voor de BioStee Heerenboer (truffel) die een gouden medaille won.

Eerder dit jaar viel de kaasproducent ook al in de prijzen. De vorig jaar geïntroduceerde biologische geitengatenkaas, de Mèkkertaler, werd in januari tijdens de Bio-productverkiezing verkozen tot 'biologisch product van het jaar 2022'. 

Voor meer informatie:
Piet den Hertog
De Mèkkerstee
Hofdijksweg 34A
3253 KB Ouddorp
0187 684050
[email protected] 
www.demekkerstee.nl 

www.internationalcheeseawards.co.uk