Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nu ook bio-bloemenhoning van Nederlandse bodem bij Flor y Sabor

"Ik dacht eigenlijk dat dit in ons kleine land niet mogelijk was"

Tholen - Biologische bloemenhoning van Nederlandse bodem is het nieuwste product in het aanbod van Flor y Sabor. "Ik ben zelf op zoek gegaan naar biologische gecertificeerde honing. Ik dacht eigenlijk dat dit in ons kleine land niet mogelijk was, maar gelukkig zat ik er naast. Erg leuk om een Nederlandse imker te helpen om zijn prachtige product te helpen promoten", aldus Michiel Drijver.

Tot vorig jaar september kenden we Flor y Sabor met name van de olijfolie. Het bedrijf ondersteunt door middel van een adoptieproject diverse olijfboeren. Daar kwam halverwege september ook biologische appelsap in een 3 liter-verpakking bij. En nu dus ook bio-bloemenhoning. Hiervoor werkt Michiel samen met de Drentse biologische imker Elmar Mook (van de Oase). "Deze zeer gepassioneerde imker leeft voor zijn bijenvolken."

De bijen verzamelen de nectar voor de honing alleen op plaatsen waar ruim voldoende aanbod van onbespoten bloemen is. Skal houdt een strenge controle op elke nieuwe standplaats. De honing wordt tijdens en na de oogst niet boven 30 graden verwarmd, maar onbewerkt in potjes afgevuld. Het is dus 'rauwe honing'.

De kasten bestaan uit natuurlijke materialen en worden niet met milieubelastende middelen geschilderd maar verduurzaamd door te dompelen in hete bijenwas. De was, die gebruikt wordt om de raatbouw te structureren, is uitsluitend zuivere bijenwas van biologische oorsprong. In tegenstelling tot reguliere imkerij kan er zo via de waskringloop geen residu van chemische gewasbeschermingsmiddelen in de honing terecht komen.

Het hart van het bijenvolk, het 'broednest' bevindt zich in één kastdeel, niet gescheiden door latjes en loze ruimtes. Hierdoor kan het bijenvolk beter een eenheid vormen. De bijen krijgen elk jaar de kans om een groot deel van de raten helemaal zelf te bouwen, zonder kunstraatvellen. En het knippen in de vleugels van de koningin wordt achterwege gelaten.

Voor meer informatie:
Michiel Drijver
Flor y Sabor
Rivium Westlaan 19
2909 LD Capelle aan den IJssel
06 47408050
[email protected] 
www.flor.eco