Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe topseal verpakkingsmachine voor kartonnen trays

Sinds deze maand heeft Remmert Dekker Packaging een gloednieuwe H&S topseal verpakkingsmachine in huis. Hiermee kunnen op hoge snelheid sealbare conische bakjes van karton worden geproduceerd in diverse maten en uitvoeringen.

De innovatieve topsealmachine is door de Duitse machinebouwer Heiber & Schröder ontwikkeld en gemaakt. Remmert Dekker Packaging behoort tot de eerste vijf afnemers van de machine en heeft daarmee de primeur in Nederland en België.

Exclusieve mono-topesealverpakking
De nieuwe topsealmachine biedt een breed scala aan mogelijkheden. Naast diverse formaten kan er, door een exclusieve extensie aan de machine, ook gekozen worden tussen een heat-seal of gelijmde verpakking. Hierdoor zijn mono-materiaal verpakkingen van karton zonder laminaat ook mogelijk. Remmert Dekker Packaging: “We vinden het belangrijk om zo duurzaam mogelijke verpakkingen aan te bieden, daarom is de uitbreiding voor bakjes zonder laminaat echt een must.”  

Plastic alternatief
De toepassingen zijn eindeloos, maar vooral in fresh-food biedt de topsealverpakking uitkomst. Bij AGF en to-go is de topsealverpakking direct inzetbaar en zorgt daar voor een flinke plasticreductie. Remmert Dekker Packaging: “De topsealverpakkingen van karton zijn in formaatuitvoering en verwerkbaarheid uniform aan de plastic verpakkingen, waardoor zelfs mogelijk dezelfde sealmatrijs kan worden ingezet. Dit scheelt de afnemer tijd en kosten. Hierdoor is omschakelen of afwisselen goed mogelijk.”

Eerste orders
De eerste orders voor champignonverpakkingen worden nu gemaakt. Hierna volgen nog bakjes voor zachtfruit en tomaten. De combinatie van bedrukt karton en de voordelen van sealen zorgen voor een exclusieve uitstraling in het schap en bieden gebruiksgemak aan de consument en spelen in op de behoefte van meer natuurlijke (fibre-based) verpakkingsmaterialen in plaats van plastic. Geïnteresseerden kunnen direct contact opnemen om de mogelijkheden te bespreken.

Voor meer informatie:
Remmert Dekker Packaging
Tel: 075 68 11 666
[email protected]
www.remmertdekker.nl 

Publicatiedatum: