Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Wij ontzorgen de boeren en grondeigenaren op alle vlakken"

Eerste hide&b cabin verlaat de fabriek

Tholen - Het hide&b-project krijgt steeds meer vorm. De eerste cabin heeft afgelopen week de fabriek verlaten en is vervolgens afgeleverd bij het kantoor van hide&b in Culemborg. "Hiermee zijn we dus weer een stapje dichterbij. De cabin staat tegenover ons kantoor. We gaan hem nu uittesten, proefslapen en onder meer de off grid riolering uitproberen. Ook wordt dit een ‘show case’ voor geïnteresseerde boeren, grondeigenaren, gemeentes en provincies", vertelt Jasper Muller namens hide&b, dat een ondersteunend verdienmodel biedt voor boeren en grondeigenaren die landbouwpercelen naar natuurinclusief grondgebruik willen transformeren.

De eerste cabin staat nu bij het pand van hide&b

Jasper geeft aan dat de cabin de komende week helemaal afgewerkt en ingericht zal worden en dat ze erg blij zijn met het resultaat. "Het is een hele fijne cabin geworden, met een warme uitstraling, die je het gevoel geeft dat je er wel 1 of 2 weken in kunt verblijven. We zijn bezig met twee bijzondere locaties waar de eerste cabins op korte termijn zullen komen te staan, daarover binnenkort meer nieuws. Daarnaast zijn we op veel plekken inmiddels in gesprek met boeren, grondeigenaren en gemeentes. De feedback die we ontvangen is zeer bemoedigend, maar de vergunning trajecten kosten altijd tijd. Dat is prima en daar hebben we ook altijd rekening mee gehouden"

De transformatie van intensieve landbouw naar meer duurzame vormen van landbouw duurt gemiddeld 8 tot 10 jaar. Vaak zien boeren op tegen deze transitieperiode, waarin de grond nog weinig oplevert, maar wel kosten gemaakt moeten worden. De inkomsten van de hide&b cabin(s) kunnen de boer steunen in die periode. "Wij kunnen tijdelijk of voor de langere termijn een aantal stijlvolle, duurzame recreatiecabins op of rond de percelen plaatsen en verhuren. Daarbij ontzorgen wij de boeren en grondeigenaren op alle vlakken. Wij regelen alles, van ontwerp tot vergunningen en van investering en plaatsing tot verhuur, communicatie met onze gasten, schoonmaak en uiteindelijk ook weer het verwijderen van de cabins. Onderaan de streep krijgt de boer of grondeigenaar een bedrag per cabin per jaar. Het enige waar ze voor moeten zorgen is dat er een parkeerplaats is waar de gasten gebruik van kunnen maken. Als ze willen kunnen ze ook met ons mee investeren en zo mede eigenaar worden van de cabins op hun grond, maar dat hoeft dus niet"

Klik hier om het eerdere Biojournaal-artikel over hide&b te lezen.

Voor meer informatie:
Jasper Muller
hide&b
06 52382835
[email protected] 
www.hideandb.io