Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Carsten Abenhardt breidt assortiment uit met biologische courgettes

"Papieren banderol maakt kostenefficiënte intrede in nieuwe productgroep mogelijk"

Het familiebedrijf Abenhardt uit het Duitse Datteln (Nordrhein-Westfalen) geldt al tientallen jaren als één van de grootste teeltbedrijven op het gebied van wortelen. Naast conventionele wortelen in verschillende varianten legt het bedrijf zich steeds meer toe op de teelt, verwerking en verpakking van biologische wortelen (zie ons eerder verschenen artikel).

Voor het verpakken van zijn groenten maakt het bedrijf gebruik van de PROBAND V 2000 en het voorgangermodel van machineleverancier Project & Service uit Kranenburg, waardoor er jaarlijks tonnen groenten gebanderolleerd kunnen worden. "De PROBAND V ondersteunt ons om op kostenefficiënte wijze een nieuwe productgroep te betreden", vat directeur Carsten Abenhardt (op foto) de rentabiliteit van het proces kort samen.


Gebanderolleerde bio-courgettes

Afgelopen jaar waagde het bedrijf zich aan de nieuwe productgroep courgettes. "De 2000 ton van deze groente moet echter professioneel gebanderolleerd worden", zegt Carsten. "De uitgekiende technologie, de goede service en de PROGREEN-optie waren de drie hoofdredenen waarom ik niet alleen vorig jaar voor Project Service & Produktion als partner heb gekozen, maar ook dit seizoen meteen nog meer modellen van de nieuwe generatie heb aangeschaft."

Het geoptimaliseerde proces biedt het bedrijf veel concrete voordelen in het dagelijks gebruik. "Ik vind vooral het zeer eenvoudige plaatsen van de banderol, het intelligente modulaire ontwerp van de machine, het besturingssysteem en de praktische menunavigatie via pictogrammen erg prettig om mee te werken."

Voor meer informatie:
Carsten Abenhardt
Abenhardt GmbH & Co. KG
Markfelder Straße 15
D-45711 Datteln, Duitsland
Tel: +49 (0) 2363 3659870
[email protected]  
www.abenhardt.de    

Publicatiedatum: