Hadassa, Werfzeep:

"Het Zeepkompas geeft meer overzicht en houvast"

Tholen - Werfzeep heeft een nieuwe manier om het zoeken in het assortiment makkelijker en overzichtelijker te maken. De biologische ambachtelijke zeepziederij in Utrecht heeft het Zeepkompas geïntroduceerd. "We hebben er onlangs in onze eigen nieuwsbrief aandacht aan geschonken. Het Zeepkompas hangt nu al als A3-poster in meerdere winkels. Via de bestelsheet van Werfzeep kunnen ze er eentje bemachtigen. En voor de particuliere klanten staat het Zeepkompas ook online", vertelt Hadassa namens Werfzeep. 

Werfzeep maakt ruim 20 biologische, plantaardige zepen met de hand. "We merken dat liefhebbers van onze zeep weleens moeite hebben met kiezen. Of dat ze niet weten welke zepen de geur hebben die ze zoeken. Om hen meer overzicht en houvast te geven, maakten we het Zeepkompas. Hierin zie je ons assortiment in één oogopslag." Bij alle zepen staat een (geur)beschrijving en daaronder staan de zepen ook per functie - zoals haar wassen of scrubben - op een rij.

Blog over Zeepkompas
In een blog op de website van Werfzeep geeft Rinske nog wat extra toelichting over het Zeepkompas: "We zochten al een tijdje naar een manier om ons assortiment inzichtelijker te maken. Voor mensen die bijvoorbeeld van kruidige geuren houden en weleens iets anders willen uitproberen dan de kruidenzeep. Of mensen die een heel zachte zeep zoeken, bijvoorbeeld om hun kindje mee in bad te doen. Op al die vragen wilden we op een overzichtelijke manier antwoord geven.

De zoektocht begon bij het indelen van onze zepen in categorieën: het stond vast dat we iets wilden zeggen over de geur en ‘kern’ van elke zeep. Marie, die de ontwikkeling van het Zeepkompas aanstuurde: "Al snel merkten we dat de verschillen in geur vaak best subtiel waren, en op een soort 'glijdende schaal' lagen. Als vanzelf kwamen we toen eigenlijk bij de vorm van een cirkel uit."

En zo voerden we lange discussies en legden we eindeloos zepen in een cirkel, zoals hierboven op een regenachtige dag in het atelier. Uiteindelijk kwamen we met medewerking van ons hele team op de indeling uit zoals die nu is. De cirkel geeft een handig overzicht van 'geurtonen' – zoet, fris, kruidig, et cetera – en laat zien hoe ze in elkaar overlopen.

Opmerking: hoe goed we er ook over hebben nagedacht, geur blijft subjectief! Als je zeker wilt weten of een zeep bij je past, raden wij altijd aan om 'm zelf te gaan ruiken in een winkel bij je in de buurt.

Naast de geurindeling wilden we ook houvast geven in de functies van de zepen. Vragen die bijvoorbeeld vaak langskomen, zijn 'wat is een goede scrubzeep?', 'welke zepen zijn het meest geschikt voor een gevoelige huid?', en 'met welke zeep kan ik schoonmaken?'. Daarom staat onder de 'geurcirkel' een kernachtige beschrijving van iedere zeep. Zepen met een speciale functie, zoals shampoos of scrubs, staan apart vermeld.

Voor de vormgeving schakelden we ons vaste team in: Laura de Rijk maakte de foto en Sappho van Studio Vrijdag zette alles in één mooi overzicht. En daar is 'ie dan: het Zeepkompas!"

Voor meer informatie:
Werfzeep
Westerkade 30
3511 HC Utrecht
06 14615010
post@werfzeep.nl 
www.werfzeep.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven