Ierland richt zich met forum op groei bio-sector

De Ierse landbouwminister Pippa Hackett heeft de oprichting aangekondigd van een nieuw Biologisch Forum om de biologische sector in Ierland verder te ontwikkelen. Het forum, dat op woensdag 13 april voor het eerst bijeenkomt, bestaat uit een reeks belanghebbenden uit onder meer de landbouwsector en de voedselverwerkende industrie, biologische certificeringsinstanties en relevante overheidsinstanties. De leden van het forum zijn zo geselecteerd dat zij beschikken over een breed scala aan deskundigheid in alle sectoren van de biologische landbouw, en deze groep zal het forum zijn voor discussie over alle relevante kwesties die de ontwikkeling van de Ierse biologische sector kunnen bevorderen.

Het Biologisch Forum zal focussen op de verdere uitvoering van de Nationale Biologische Strategie 2025 en alle acties en steun die daarbij nodig is om de belemmeringen voor de groei van de sector weg te nemen.

500% meer budget
Minister Hackett zegt dat de biologische sector een centrale rol heeft te spelen in het verhogen van het welzijn en het verminderen van de schadelijke gevolgen van de klimaatcrisis en de biodiversiteitscrisis. 

De biologische sector is een steeds belangrijker onderdeel van de Ierse landbouw- en voedingssector. De ontwikkeling ervan is belangrijk om in te spelen op de markt en om tegemoet te komen aan de steeds ruimere keuzes van de consument op het gebied van gezondheid en ethiek. De regering heeft zich ten doel gesteld 7,5% van het land in Ierland te bestemmen voor biologische landbouw en de minister stelt voor het volgende GLB een budget van 256 miljoen euro voor om dit doel te bereiken. Dit is 500% meer dan het budget voor de huidige regeling.

Bron: Government of Ireland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven