Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Samenwerking Aardpeer, Samen voor Grond en Land van Ons voor De Jonge Voedselbosboeren

In een samenwerking kopen maatschappelijke coalitie Aardpeer, Samen voor Grond en burgercoöperatie Land van Ons samen 13 ha landbouwgrond in Elst. Met een gezamenlijke investering wordt de realisatie van het Voedselbos De Laar, gegund door de provincie Gelderland aan de Jonge Voedselboeren, in landschapspark Lingezegen mogelijk gemaakt, zo melden ze.

Een droom wordt werkelijkheid
De Jonge Voedselbosboeren, Wytze, Katja, Simon en Sacha, dromen al langer van een voedselbos op de 13 hectare grond in Elst (Gld). In dit voedselbos willen ze een breed scala aan eetbare bomen, struiken, noten, kruiden en gewassen planten. Naast voedselproductie draagt het bos bij aan biodiversiteit, waterzuivering, koolstofvastlegging en bodemkwaliteit.

Samenwerking voor een duurzame toekomst
Om hun droom te realiseren, was financiering van de grond nodig. De Jonge Voedselbosboeren zochten hiervoor samenwerking met Aardpeer, Samen voor Grond. Land van Ons, die zich ook inzet voor een toekomstbestendig boerenland, stapt ook enthousiast in op de plannen van de Jonge Voedselbosboeren. Tot 20 mei krijgen de coöperatie-deelnemers van Land van Ons de kans om te stemmen over de samenwerking.

"De visie van de Jonge Voedselbosboeren sluit perfect aan bij onze missie om de biodiversiteit en het landschap in boerenland te herstellen", aldus Fike van de Burght, bestuurslid van Land van Ons. "We zijn dan ook enthousiast om samen met Aardpeer de financiering van Voedselbos De Laar mogelijk te maken."

Een inspirerend voorbeeld
De samenwerking tussen Land van Ons en Aardpeer, Samen voor Grond is een inspirerend voorbeeld van hoe burgerinitiatieven samen een verschil kunnen maken. Door hun krachten te bundelen, realiseren ze een project dat een positieve impact heeft op mens en milieu.

"Bij Aardpeer is samenwerking een sleutel voor verandering, al vanaf onze oprichting gaan we immers Samen voor Grond! We zijn daarom ook enorm trots om hierin samen met Land van Ons op te trekken", vertelt Danielle de Nie, medeoprichter Aardpeer, Samen voor Grond.

Voor meer informatie:
Aardpeer
[email protected]
www.aardpeer.nl

Publicatiedatum: