Dirk-Jan Polak (Polak's Tuinderij) in uitzending Hart van Nederland:

"Geen meloen met ham, maar gans met peer"

Dirk-Jan Polak was op 20 december te zien bij Hart van Nederland bij SBS6. Het item gaat over Wilde gans voor het kerstdiner. 
In Rhoon en Poortugaal is Dirk-Jan Polak bekend als jager en van Polak’s tuinderij in Poortugaal."Het is jammer dat ganzen nog zo weinig gegeten worden in Nederland", vertelt Dirk-Jan in de uitzending. In Nederland zijn in de winter meer dan twee miljoen ganzen. Om schade te voorkomen, mag er met een vergunning op gejaagd worden. 


Crostini koud gerookte ganzenborstfilet met Conference-peergelei en cress

Dirk-Jan heeft de smaakcombinaties met gans wetenschappelijk laten onderzoeken door het Belgische bedrijf Foodpairing. Hiermee is aangetoond dat de gans het beste combineert met de Conference-peer, tomaat, gele paprika, komkommer en groene courgette. "Geen meloen met ham, maar gans met peer", zo vat de ondernemer zijn tip voor het kerstmenu samen. Ook de tomatenblend Food Fellows van Harvest House wordt in de uitzending als smaakcombinatie genoemd.


Poldertosti (Chefkok Herman Winkelman -rest. IJsselhuis Gouda) tosti met Doruval kaas, koudgerookte ganzenborstfilet en schijfje Conferance-peer

Bekijk de uitzending hier. Het item begint bij 22.38 minuten. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.