Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Drie 'Bestes Bio 2022' awards voor Bio Planète

Tholen - Bio Planète heeft 2 weken geleden 3 'Bestes Bio 2022' awards in de wacht gesleept. De volgende producten vielen in de prijzen tijdens de verkiezing: de Oil Mixture for Pizza & Pasta, de Flaxseed Oil Mixture Omega Purple en de Fresh & Fruity Oil Pulling Treatment. Al deze producten zijn overigens nog niet op de Nederlandse markt verkrijgbaar.

"We zijn erg trots op het feit dat we deze glazen trofeeën in ontvangst hebben mogen nemen. Alles gebeurde in overeenstemming met de Covid-regelgeving. Wij vinden dat geweldig, omdat de consumenten in het panel de producten daadwerkelijk proeven en vervolgens beoordelen. En hun tevredenheid is uiteindelijk de grootste beloning voor ons als fabrikant", vertelt Bio Planète-eigenaresse Judith Moog.

Bio Planète viel hiermee overigens voor de derde keer op rij in de prijzen tijdens deze verkiezing: de ongebitterde Lijnzaadolie Virgin werd in 2020 tot 'Bestes Bio' verkozen en in 2021 was de eer aan de Shea Butter van Bio Planète.

Olijf, chili en kruiden - een pittige blikvanger voor op tafel
Met een heetheid van 1.500 op de schaal van Scoville en een speciaal kruiden-tomatenmengsel scoort het de Oil Mixture for Pizza & Pasta hoog. Het geeft gerechten zeker extra pit, zo oordeelden de testers.

"In Frankrijk is het al lang gebruikelijk om Italiaanse gerechten te kruiden met een smaakvolle olie. Wij houden van dit soort smaakgenot, dus creëerden we dit oliemengsel voor pizza en pasta", zegt Judith. "We zijn blij dat we met deze kruidige olie tegemoet zijn gekomen aan de veeleisende smaakpapillen van de beste biologische testers."

Lavendel, mandarijn, vanille - en een heleboel omega 3
Bio Planète Flaxseed Oi Mixture Omega Purple is rijk aan omega-3 vetzuren, 100 procent biologisch en bevat essentiële olie van echte biologische vanille. De lijnzaadolie kan dus heel goed in het dieet geïntegreerd worden, zo vertellen de testers.

"Onze ongebitterde lijnzaadolie is één van onze favoriete oliën. En we scheppen er veel plezier in om die steeds opnieuw te interpreteren, dus we zijn bijzonder verheugd dat de nieuwe Lijnzaadolie Mixture Omega Purple is uitgeroepen tot Best Organic Product 2022", vertelt ze. 

Zeven natuurlijke ingrediënten voor een goed mondgevoel
De Fresh & Fruity Oil Pulling Treatment is mild en toch natuurlijk verfrissend en maakte daarmee indruk op de testers.

"Omdat 'oil pulling' vaak als te scherp worden ervaren, hebben we bij de Fresh & Fruity Oil Pulling Treatment traditionele ingrediënten zoals sesamolie gecombineerd met moderne bestanddelen zoals mandarijn en kurkuma. Dit geeft het een fruitig-frisse smaak", aldus Judith. "Het feit dat ook dit product in de prijzen is gevallen maakt ons buitengewoon trots en het is tegelijkertijd een stimulans om ook in de toekomst heel nauwgezet de behoeften van onze klanten te blijven onderzoeken."

Over de verkiezing
De verkiezing werd voor de vierde keer georganiseerd door 'bio verlag'. De bekroonde biologische producten werden geselecteerd na een uitgebreid klantenonderzoek van Schrot&Korn. In totaal hebben 6.472 lezers op de oproep van Schrot&Korn gereageerd om bio-producten te testen. Hiervan werden er 1.078 geselecteerd om de deelnemende producten te boordelen. In totaal hebben 45 producten de prijs 'Bestes Bio 2022' gekregen.

Voor meer informatie: [email protected] en www.bioplanete.com