Drie nieuwe soorten Belgisch biologisch tarwebrood dankzij succesvol ketenproject

Vanaf morgen ligt er meer brood van eigen bodem in de rekken van Bio-Planet dankzij een geslaagde samenwerking van Colruyt Group met akkerbouwers, bloemmolen Molens van Oudenaarde en bakkerij Atelier du Pain. Alle partners in dit Belgisch ketenproject werken samen om kwalitatieve biobaktarwe te telen om verwerkt te worden tot biobrood dat van a tot z Belgisch is. Colruyt Group wil met dit initiatief de biobaktarwesector in ons land een boost geven én tegelijk werk maken van een breed Belgisch assortiment in de winkelrekken.

Meer tarwebrood van eigen bodem in de rekken
Een jaar geleden was er nauwelijks Belgische biobaktarwe te vinden op de markt en lag er amper brood van Belgisch graan in de rekken. Colruyt Group zette daarom een ketenproject op dat telers zou aanmoedigen om te kiezen voor kwalitatieve Belgische biobaktarwe. In dit Belgisch ketenproject van Colruyt Group met akkerbouwers, bloemmolen Molens van Oudenaarde en bakkerij Atelier du Pain, werden duidelijke afspraken gemaakt tussen de partners over volume, kwaliteit en prijs, waardoor de financiële onzekerheid voor de telers vervaagde. Bio-Planet ging, als laatste schakel in de ketting, mee de samenwerking aan. De nieuwe keten zorgt niet alleen voor gegarandeerde afzet voor elk van de betrokken partijen, maar moet ook een boost geven aan de ganse Belgische biotarwesector en andere bioakkerbouwers overtuigen om ook te kiezen voor kwalitatieve biobaktarwerassen.

Met het eerste biotarwebrood van het Belgische ketenproject wordt het assortiment Belgisch desembrood bij Bio-Planet uitgebreid met drie referenties. Klanten kunnen er vanaf morgen kiezen tussen biotarwebrood van 500gr, 800gr en een stokbrood van eigen bodem, van a tot z lokaal geproduceerd. Ideaal om klanten te helpen om bewuster en duurzamer te consumeren. 

“Op langere termijn willen we het aandeel Belgisch brood in onze rekken zeker uitbreiden. Dat blijft immers het belangrijkste doel van deze nieuwe keten: onze klanten brood aanbieden dat gemaakt is van Belgische grondstoffen en door Belgische spelers en op die manier een positieve beweging in gang zetten waardoor de Belgische biobaktarwesector tot ontplooiing kan komen.” zegt Jan Van Holsbeke, divisiemanager Bio-Planet.

Authentieke smaak met zeer lichte desem toets
Elk brood is gemaakt door échte bakkers, op ambachtelijke wijze en is dus volstrekt uniek. “Wij gebruiken slechts 4 ingrediënten: bloem, water, zout en ... tijd. Dankzij het lange productieproces (tot 24u), heeft het deeg genoeg tijd om een volle smaak en structuur te ontwikkelen. Omdat we op steen bakken, krijgen onze biologische broden – gemaakt met huisbereide zuurdesem en zonder bewaarmiddelen – hun typische lichtzurige smaak. Dit proces resulteert in een brood dat krokanter is, langer vers blijft en gemakkelijker verteerbaar is.” voegt Jan Van Holsbeke toe.

Voor meer informatie:
Colruyt Group
www.colruytgroup.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven