Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Curcuma geeft energie

De ‘r’ zit in de maand. De periode om goed voor je lichaam te zorgen. Curcuma is een van de meest gebruikte voedingssupplementen vanwege de vele gezondheidsvoordelen. De specerij helpt onder andere bij het versterken van de weerstand.

Voedingssupplement als aanvulling
Wanneer de ‘r’ in de maand zit beginnen veel mensen met het innemen van extra vitaminen om de weerstand te verhogen. Waar komt dit eigenlijk vandaag? Vroeger waren er in de periode dat de ‘r’ in de maand zit minder verse groenten en fruit beschikbaar, waardoor het lastiger was om aan de dagelijkse vitamines te komen. Tegenwoordig zijn verse groenten en fruit jaarrond in de schappen te vinden. Toch blijft het een periode om goed voor jezelf te zorgen. Gezond eten en goed bewegen blijft natuurlijk belangrijk, maar een voedingssupplement kan zeker helpend zijn. Curcuma bijvoorbeeld ondersteunt het lichaam op verschillende vlakken.

Curcuma gezond bij lage weerstand
Het is de combinatie van minder zon, koude temperaturen en een hoge luchtvochtigheid wat van invloed kan zijn op de weerstand. Ziek worden ligt dan op de loer. Hoe je een verzwakt immuunsysteem herkent? Vaker verkouden, regelmatig een vermoeid of gestrest gevoel, het zijn tekenen van een mogelijk zwakker immuunsysteem. Dagelijkse inname van curcuma capsules kunnen het immuunsysteem helpen versterken.

Waar curcuma goed voor is 
De actieve stoffen in curcuma heten curcuminoïden en beschermen van het lichaam tegen invloeden van buitenaf. Curcuma is een antioxidant*. Antioxidanten zijn stoffen die het lichaam beschermen tegen schadelijke stoffen. Daarnaast helpt curcuma het cholesterolgehalte op peil te houden. Met name in een periode van minder beweging, vaker binnen zitten en meer kans op verkoudheid en griep is curcuma gezond. Juist nu is het belangrijk om de huid goed te beschermen en te voeden, de spieren soepel te houden en de botten en gewrichten te versterken.

Meer weten over curcuma om de weerstand te verhogen?
Curcuma voedingssupplementen met curcuminoïden zijn verkrijgbaar bij vrijwel elke drogist en apotheek. Wil je meer informatie over curcuminoïden en waar curcuma goed voor is? Neem gerust contact met ons op. 

* = Gezondheidsclaim in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie

Publicatiedatum: