Joost van Strien in podcast Studio Plantaardig:

"Iedereen die nadenkt over wat er nodig is om voedsel te produceren en wat de gevolgen daarvan zijn, komt uiteindelijk bij veganistische groenten uit"

"Zonder stront groeit er niets"… of toch wel? Volgens velen kunnen we niet zonder de mest van dieren om groenten te telen. Zo zou de veehouderij onmisbaar zijn voor de akkerbouw. En zo zouden we dan zelfs veganisten toch bijdragen aan de veeteelt. Maar, boer Joost van Strien doet het anders. Hij teelt 'No Shit' groenten en behaalde als eerste in Nederland het 'Biocyclic Vegan' keurmerk.

"Iedereen die nadenkt over wat er nodig is om voedsel te produceren en wat de gevolgen daarvan zijn, komt uiteindelijk bij veganistische groenten uit", aldus Joost van Strien.

In de nieuwste aflevering van de podcast Studio Plantaardig vertelt Joost aan Esther Molenwijk waarom hij geen dierlijke mest wil gebruiken op zijn bodem, hoe plantaardige mest het bodemleven gezond houdt en waarom Demeter het keurmerk intrekt voor een boer die geen dierlijke mest gebruikt. Hij legt uit waarom de ‘kringlooplandbouw’ van Schouten eigenlijk volgens hem geen kringloop is en hoe onze eigen stront de kringloop zou kunnen sluiten.

Klik hier om de podcast te luisteren.

Bron: Studio Plantaardig


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.