Olivier Maugeais, Pom'Evasion :

"De Bio Jolly Nouveau: een appel, een sap en verder niets"

Hoewel het in de herfst vooral de Beaujolais Nouveau is die bij Pom’Evasion rijkelijk vloeit, kan vanaf nu (ook) de Bio Jolly Nouveau worden geproefd. "In oktober hebben we – samen met de telers van de Henriette Jolly Bio – onze appelsaplijn gelanceerd op de Natexpo-beurs. We zijn pas onlangs begonnen met het aanbieden ervan aan groothandelaren en specialisten", vertelt directeur van Pom’Evasion Olivier Maugeais.

Een innovatief sap, gemaakt met slechts één appelsoort
Behalve een knipoog maken naar de populairste primeurwijn van Frankrijk, wilde het Pom'Evasion-team innoveren in de vorm van het creëren van een uniek appelsap. "We beschikken over een verwerkingsstation, maar zijn in de eerste plaats appeltelers. Daarom hebben we ervoor gekozen om een ​​sap te creëren dat zo dicht mogelijk bij ons product lag, eenvoudig en zonder kunstmatige toevoegingen. We bieden 6 verschillende sappen aan, voor elke soort één. Bij het drinken van een glas Granny-sap willen we dat consumenten het gevoel krijgen in een Granny-appel te bijten. Het leek ons voor een Granny-appelteler ​​gewoon helemaal kloppen om ook een ​​Granny-sap te ontwikkelen."

"Hetzelfde geldt voor de Gala-, de Ariane-, de Jonagold-, de Goldrush- en de Golden-appel(telers). We wilden een appelsap van hoge kwaliteit maken, met slechts één appelsoort, biologisch en zonder toevoegingen, als toegevoegde suikers en conserveermiddelen. De Bio Jolly Nouveau is een appel, een sap en niets anders! Wat betreft de duidelijkheid naar en de eenvoud voor consumenten kunnen we het niet veel beter doen!"

Een sap dat direct ter plekke wordt verwerkt
Om ervoor te zorgen dat de smaak van het appelsap zo dicht mogelijk bij de appel zelf kon komen te liggen, heeft Pom'Evasion een zeer nauwkeurige verwerkingsmethode ontwikkeld. "We weten de smaak van de appel terug te halen dankzij een heel specifiek proces: door het sap direct ter plekke te persen en te bottelen. Als dat is gebeurd, verpakken we ons sap in glazen flessen van 75 cl, gemaakt van een neutraal en oneindig vaak te recyclen materiaal. Het maken van appelsap is voor onze telers heel belangrijk geworden, omdat ze daarmee hun volledige opbrengst aan appelen gebruikt zien worden, deels dus verwerkt tot sap. Maar nogmaals: we zijn in de eerste plaats een appelteeltbedrijf, dus we willen het maken van sap wel binnen redelijke, marktconforme hoeveelheden houden.”

Niet zomaar biologisch
De sappen zijn biologisch en smaakvol, maar komen ook nog eens van appelen die op agro-ecologische wijze zijn geteeld. "We zeggen vaak dat onze telers 100% Frans en 200% biologisch zijn – werken volgens biologische en agro-ecologische methoden – en 300% lekkere appelen leveren! Om de biodiversiteit in stand te houden hebben we ons bij de vereniging 'Pour une Agriculture du Vivant' aangesloten en volgen we op dat gebied een langetermijn-initiatief."

Voor meer informatie:
Pom'Evasion
Simon Larrose
+33 (0)6 45 85 07 33


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven