Bejo geeft in film kijkje achter de schermen

"Wij zien biologische en gangbare land- en tuinbouw niet als twee aparte werelden"

"Verduurzaming van onze voedselproductie is belangrijk voor de teelt van gezonde en smakelijke groenten voor huidige en toekomstige generaties." Als familiebedrijf voelt Bejo de verantwoordelijkheid om telers over de hele wereld te helpen op een duurzame manier te werken door hen te voorzien van zaden van topkwaliteit.

Daarom behoorde Bejo in de jaren negentig tot de eerste veredelaars die ertoe overgingen om ‘biologisch’ volledig in hun activiteiten te integreren. "Met inmiddels tientallen jaren ervaring, is de productie en verwerking van biologisch zaad diepgeworteld in ons DNA. Wij geloven in deze duurzame aanpak voor de lange termijn en willen ons daar volledig voor inzetten", aldus het bedrijf.

Met de nieuwe film ‘Bejo Organic - Right from the Start’ wil Bejo de drive en ambitie naar een duurzamere voedselproductie laten zien en hierin de kruisbestuiving tussen biologisch en conventioneel benadrukken. "Bij Bejo versterken biologisch en gangbaar elkaar, zodat we uiteindelijk over onze gehele business verduurzamen."

Een uitgebreid assortiment aan biologische rassen voor tientallen gewassen maakt Bejo de specialist in biologisch zaad. "Als biologische teler weten we maar al te goed hoe uitdagend deze teelt kan zijn. De juiste zaden zijn slechts het begin. Naast het faciliteren van biologisch zaad, neemt Bejo daarom actief deel aan nationale en internationale platforms en organisaties. We leren, innoveren en stellen nieuwe normen voor duurzame voedselproductie – nu en over 50 jaar."

Voor meer informatie:
Bejo 
www.bejo.nl    


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven