Andreas Hergenröether:

"Sri Lanka kan strategische leverancier worden van bio-producten voor de EU-markt"

De delegatie van Duitse industrie en handel in Sri Lanka heeft, in samenwerking met het Duitse agentschap voor internationale ontwikkelingssamenwerking, een seminar gehouden om potentiële exporteurs en vertegenwoordigers van de AGF-sector bewust te maken van de mogelijkheid om de export van biologische producten naar de EU te verhogen.

Het evenement werd gehouden in aanwezigheid van Andreas Hergenröether, hoofdafgevaardigde van de delegatie van de Duitse industrie en handel in Sri Lanka. Hergenröether zei dat de EU veruit de snelst groeiende biologische markt ter wereld is. "Wij zijn ervan overtuigd dat Sri Lankaanse exporteurs van biologische producten strategische leveranciers kunnen worden."

De wereldmarkt voor biologische voeding bereikte in 2019 106 miljard euro. De retailverkoop in de EU werd gewaardeerd op 41,4 miljard euro. Als de grootste biologische retailmarkt in de EU was Duitsland in 2019 goed voor € 11.970 miljoen. Tot de voornaamste Sri Lankaanse biologische producten die naar de EU worden geëxporteerd, behoren tropisch fruit zoals papaja, ananas en banaan, en groenten zoals aardappel, wortelen, prei en peulvruchten.

Bron: dailymirror.lk


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.