2021 is een goed jaar voor Italiaanse bio-kiwi's

Biologische kiwi is één van de belangrijkste producten voor de leden van CSO Italië, zowel wat de hoeveelheid als wat de waarde betreft. De bio-teelt van kiwi's in Italië wordt geschat op ongeveer 70.000 ton, waarvan 50% wordt geteeld door de leden van CSO Italië. De geteelde variëteiten betreffen zowel gele als groene kiwi's en de teelt is geconcentreerd in Emilia Romagna, Veneto, Lazio en Calabria. De oogst, die momenteel nog steeds in het Zuiden wordt uitgevoerd, zal over enkele dagen ten einde lopen en de bewaring van het product kan ook nog tot het begin van de zomer duren.

Andrea Raggi, commercieel directeur buitenland van Canova, partner van het Made in Nature project: "De opbrengst is in kwantitatief opzicht aangetast door de voorjaarsvorst, maar de kwaliteit van het fruit is optimaal."

"Het aanbod van bio-kiwi's bereikt 60% van de buitenlandse markt met Duitsland als belangrijkste importeur, gevolgd door Frankrijk. Het product is volledig traceerbaar tot de teler aan toe, waardoor de weg die gevolgd wordt van teelt tot consumptie gegarandeerd is."

Nicola Zagnoli, een teler uit Forlì (Emilia Romagna) die sinds de jaren negentig gespecialiseerd is in bio-tuinbouw, sprak over zijn bio-teelt. Zagnoli benadrukt de "grote aandacht bij bio-producten voor de ritmes en evenwichten van de natuur en het belang om deze te respecteren, met name wat betreft de bodem en zijn vruchtbaarheid, omdat alles van daaruit begint". Een concept en een teeltfilosofie die ook worden bevestigd door Angelica Batani van Canova, die onderstreept dat "biologisch het verleden en de toekomst van de tuinbouw is. De aandacht voor biodynamische teelt mag niet ontbreken, want het is een belangrijk biologisch segment dat gekenmerkt wordt door een ethische visie op teelt met aandacht voor bodemvruchtbaarheid om zo optimaal te kunnen telen."

Made in Nature zal tot eind 2021 doorgaan met haar promotieactiviteiten, waarbij innovatieve communicatievormen worden gebruikt, gekoppeld aan sociale netwerken die consumenten in Italië, Frankrijk en Duitsland zullen betrekken bij het verse en bewerkte bio-product van toonaangevende Italiaanse teeltbedrijven zoals Brio, Canova, Conserve Italia, Lagnasco Group, RK Growers, Veritas Biofrutta en Mazzoni Surgelati.

De webinarvideo kan worden bekeken op de Made in Nature Facebook pagina.

Voor meer informatie:
www.madeinnature.org


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven