Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Carlo Simonato, Fratelli Simonato (Italië):

"Groeiende markt voor biologische kruiden"

"Al meer dan twintig jaar telen wij een breed scala aan kruiden, waarbij respect voor het milieu centraal staat. Deze kennis stelt ons in staat zaailingen te produceren uit niet genetisch gemodificeerde zaden. Wij zijn ervan overtuigd dat het respect voor de natuurlijke levenscyclus van elke plant bepalend is voor de heilzaamheid van een product. Wij merken dan ook dat er een groeiend bewustzijn is voor duurzaamheid", zegt Carlo Simonato, eigenaar Fratelli Simonato.

Rosanna Bertoldin en Carlo Simonato, eigenaar van het gelijknamige bedrijf. Zij tonen de kerststerren, waarmee ze bij Fratelli Simonato rond deze tijd druk zijn. 

Al meer dan twintig jaar is Fratelli Simonato een van de belangrijkste spelers op de Europese en Italiaanse markt voor de teelt en afzet van biologische kruiden, waaronder: basilicum, rozemarijn, salie, munt, marjolein, tijm, oregano en pepers. Meer recentelijk is het bedrijf, met het oog op de uitbreiding van het assortiment, ook begonnen met de teelt van groenten zoals tomaten, sla, aubergines, courgettes en bloemkool. 

Simonato celebra i suoi 20 anni di biologico

"Hoewel de nieuwe start na de pandemie problemen heeft veroorzaakt op het gebied van logistiek en de aankoop van grondstoffen, is de afzet van biologische kruiden nooit gestopt. Aan deze positieve tendens wordt ongetwijfeld bijgedragen door de consumenten die bewuster keuzes maken met het oog op een gezonde voeding die het milieu respecteert", zegt Rosanna Bertoldin.

De sector biologische kruiden ontwikkelt zich beter dan verwacht, vooral wanneer de consolidatie van het keurmerk voor biologische producten wordt ondersteund door een continu aanbod in het schap.

"Eén van de topproducten is basilicum, waarvan wij verschillende rassen hebben, en pepers, omdat wij in Italië en in Europa de enigen zijn die ze biologisch telen en in potten verpakken. Koriander is ook een kruid waar veel vraag naar is, want onder invloed van de mondialisering nemen etnische gerechten toe. Andere kruiden die opvallen zijn de lavendel, dat als sladressing wordt gebruikt en dille, dat ook in Italië steeds meer wordt gewaardeerd."

Rosanna Bertoldin en Belinda Piasentin

"De focus op onderzoek naar plasticvrije en recycleerbare materialen is één van de prioriteiten van het bedrijf. Na de creatie van de volledig milieuvriendelijke Bio Kepos 3 verpakking, hebben wij Bio&Paperpack gelanceerd, de nieuwe verpakking gemaakt van papier en volledig plasticvrij", zeggen Belinda Piasentin en Rosanna Bertoldin. 

"Een van de bijzonderheden van het merk is de biologische teelt van kerststerren, een feestelijk product waar we nu aan werken en dat in de kersttijd altijd al populair was. Dit bewijst eens te meer dat wij ons ertoe verbinden de natuur volledig te respecteren: bij de biologische teelt mogen geen gewasbeschermingsmiddelen of andere stoffen worden gebruikt, zodat de menselijke gezondheid en het milieu worden beschermd."

Simonato celebra i suoi 20 anni di biologico

Geschiedenis van het bedrijf
Fratelli Simonato is gevestigd in het Italiaanse Due Carrare en bestrijkt een totale oppervlakte aan kassen van ongeveer 40.000 vierkante meter. Het is een groot Italiaans teeltbedrijf, een van de grootste op nationaal niveau, voor de teelt van biologische kruiden. Met een belangrijke traditie die teruggaat tot de eerste helft van de 20e eeuw, is het nu aan de derde generatie om het bedrijf te leiden. In 1997 is het bedrijf begonnen met de omschakeling naar biologische teelt, in 2000 gevolgd door de BIO-certificering van het Istituto Certificazione Etica Ambientale - ICEA.

Voor meer informatie:
Carlo Simonato
Ortoflorovivaistica F.lli Simonato
Via Vò di Placca, 58
35020 Due Carrare (PD) - Italië
+39 347 0645998
[email protected] 
www.simonato.com 

Publicatiedatum: