Simon Lévelt combineert cacao, kruiden en zwarte thee in Choco Chai

De nieuwste thee van Simon Lévelt is Choco Chai. Choco Chai bestaat voor een groot deel uit cacao en kruiden en voor 'slechts' een derde uit zwarte thee. Choco Chai bevat yogi, een mix van kaneel, gember, kardemom, kruidnagel en zwarte peper. Daaraan zijn flink veel cacacoschillen en cacaonibs toegevoegd. Door deze combinatie ontstaat een warme, zoete en kruidige thee met de volle smaak van chocolade.

De cacaoschillen zijn afkomstig van Original Beans. Voor deze chocolademaker zijn de schillen een restproduct, voor Simon Lévelt is het vervolgens een grondstof; een mooi voorbeeld van een circulair product en zero waste.

Over de Chuncho cacao
Original Beans gaat voor chocolade met een grote C, gemaakt van bijzondere cacaovariëteiten die je vaak alleen op de meest afgelegen plekken van de wereld vindt. Daar worden deze cacao's door de lokale bevolking nog in stand gehouden. Original Beans koestert ze. Ze gaat met boerencoöperaties een langdurige intensieve samenwerking aan, garandeert jarenlang afname tegen een hoge prijs, investeert in een lokale kwekerij en stimuleert en beschermt biodiversiteit van de omgeving door het aanplanten en behouden van bomen. Zo wint iedereen.

Original Beans heeft een eigen Bean Team dat niet alleen voortdurend speurt naar oorspronkelijke cacao's, maar ook de boeren helpt en adviseert en zich ook nog eens inzet voor bedreigde diersoorten. Zo ook in Peru waar de zeldzame Chuncho-cacao groeit. Ze groeit in het gebied van de machtige Condor nabij Machu Picchu, het wereldberoemde historisch heiligdom van de Inca's. Chuncho cacao is misschien wel de oudste cacaovariëteit die er bestaat en heeft het meest brede smaakpallet van alle die er zijn. Dat levert volgens Original Beans prachtige Chocolade op èn rijk geurende schillen voor thee.

Bekijk hier een video over Cusco Peru.


Voor meer informatie:
Simon Lévelt
A. Hofmanweg 3
2031 BH Haarlem
023 5122522
info@simonlevelt.com 
www.simonlevelt.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.