Florian de Clercq overleden

Florian de Clercq is op 5 november na een kort ziekbed overleden. Afgelopen januari was het al weer 35 jaar geleden dat de bevlogen biologische fruitteler de bedrijfsvoering van Landgoed De Olmenhorst in Lisserbroek van zijn vader overnam. Stoker Vogelaar stuurde het onderstaande In Memoriam in.

Bij Florian is eind september pancreaskanker geconstateerd. Hoewel deze soort kanker een hele slechte prognose heeft was hij vast van plan om te genezen. De werkelijkheid was helaas anders: de kanker was al uitgezaaid en ontwikkelde zich razendsnel. Florians conditie ging ook zo snel achteruit dat hij niet meer te behandelen was. Hij is afgelopen week thuis, omringd door familie, in de nacht van donderdag op vrijdag overleden.

Wij verliezen met Florian één van de oudgedienden van Stoker Vogelaar met een groot hart voor de biologische sector en vele ideeën hoe het verder moest gaan. Deze ideeën wist hij welbespraakt op zijn geheel eigen manier iedere keer weer in te brengen. Florian keek graag wat breder rond in de wereld en heeft met anderen de Nederlandse biologische fruittelers vaak vertegenwoordigd bij het Europese Bioobst Forum. Florian was een markante man die mee zocht naar ideeën voor meer afzet en nieuwe rassen.

Daarnaast zocht hij naar andere mogelijkheden om de Nederlandse telers beter te verbinden met alles wat er in Europa gebeurt op ons vakgebied. Verbinden in de breedste zin van het woord is wat Florian typeerde. Wij verliezen een liefdevolle en inspirerende collega die ging voor zijn vak. We zullen hem missen.

Wij wensen de familie en vrienden van Florian veel sterkte met dit grote verlies.

Directie, medewerkers en telers van Stoker Vogelaar BV


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven