Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Ultiem cadeau voor onze 100e verjaardag"

Weleda is B Corp gecertificeerd

Weleda is officieel gecertificeerd als B Corp – de hoogst haalbare erkenning op het gebied van duurzaam ondernemen. Weleda maakt nu deel uit van een internationale groep bedrijven die zich inzetten voor een betere wereld, gericht op sociale en duurzame impact. Met maar liefst 106,9 punten oversteeg Weleda het verplichte minimum van 80 punten en behoort daarmee tot de hoogste in de branche.

Duurzaam succesvol 
Bij B Corp (Benefit Corporation) certificering wordt er niet gecertificeerd op de producten zelf, maar wordt er gekeken naar de aanpak en activiteiten van een bedrijf. De focus ligt op de sociale toegevoegde waarde en ecologische duurzaamheid, niet op winst. "Met andere woorden: wat is je bijdrage als bedrijf om van de planeet een betere plek te maken? Het gaat om milieu, biodiversiteit, klimaatbescherming, werknemers, klanten en consumenten", vertelt Daan Zeelt, Commercieel Directeur bij Weleda Benelux.

Het bemachtigen van het certificaat is een uitgebreid traject dat meerdere jaren in beslag neemt en waarbij grootschalig onderzoek wordt uitgevoerd.

Goed voor jezelf en de planeet 
Consumenten zijn zich bewust van de impact die consumptie heeft op onze planeet en samenleving, en eisen dat bedrijven actie ondernemen. Als marktleider op het gebied van 100% natuurlijke cosmetica, neemt Weleda deze verantwoordelijkheid vanaf haar oprichting in 1921 uiterst serieus.

De producten van Weleda worden gemaakt met biologische en 100% natuurlijke ingrediënten. Weleda heeft wereldwijd eigen teeltprojecten. Waarbij het uitgangspunt altijd is dat Weleda nooit meer van de natuur neemt dan dat zij teruggeeft.

"Sinds onze oprichting in 1921 staan duurzaamheid, ethische handel, transparantie en biodiversiteit centraal. De zorg voor de planeet is onderdeel van onze identiteit. Dat we dit jaar het B Corp certificaat mogen ontvangen is een prachtige beloning en ultiem cadeau voor onze 100e verjaardag. We zijn er ontzettend trots op", vertelt Daan. 

Duurzame toekomst 
B Corp bedrijven voldoen aan de hoogste geverifieerde normen voor sociale en milieuprestaties, transparantie en verantwoordingsplicht. Elke B Corp wordt om de drie jaar opnieuw gecertificeerd, een extra stimulans voor Weleda om haar normen steeds hoger te leggen en zichzelf voortdurend te verbeteren. "We hopen dat er wereldwijd steeds meer bedrijven B Corp worden. De grootste impact kunnen we alleen samen realiseren!" aldus Daan. 

Voor meer informatie: www.weleda.nl en www.bcorporation.net

Publicatiedatum: