Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Choco Lovely combineert biologische Nederlandse melk met Fairtrade cacao en suiker

Globemilk lanceert dit najaar Choco Lovely: de eerste chocolademelk met zowel Nederlandse biologische melk als Fairtrade cacao en suiker. Deze chocolademelk is ontstaan uit een combinatie van passie voor Nederlandse melk en een steentje willen bijdragen aan een eerlijke keten.

Globemilk is specialist in Nederlandse, houdbare melk. "Wij zijn ontstaan uit de gedachte dat Nederlandse kwaliteitsmelk voor iedereen beschikbaar moet zijn en heel de keten hiervan profijt moet hebben", zegt Rob Branje, Commercieel directeur van Globemilk. "Dit is daarom ook een logische stap voor ons. Met deze innovatie laten wij zowel onze specialistenrol zien als dat we ons steentje bijdragen aan het verbeteren van leef- en werkomstandigheden in onze keten."

Waarde toevoegen
Deze innovatie is op basis van trends die Globemilk ziet binnen het zuivelschap. Globemilk wil meer waarde toevoegen aan de chocolademelkcategorie waar volgens het bedrijf momenteel weinig innovatie plaatsvindt en de toegevoegde waarde voornamelijk bestaat uit lage prijzen en aanbiedingen.

Choco Lovely is verkrijgbaar in twee smaken: Original en Witte Chocolade. In tegenstelling tot de concurrentie, gebruikt Choco Lovely zowel biologische Nederlandse melk als Fairtrade cacao en suiker. In de markt zijn diverse merken te vinden die één van deze twee aspecten gebruiken, maar niemand die ze combineert.

"Verder was het voor ons belangrijk om niks in te leveren op smaak", vervolgt Rob Branje. "We hebben sensorische onderzoeken gedaan naar wat nu écht de perfecte chocolademelksmaak is. Hiervoor hebben we diverse consumenten en experts gevraagd naar wat zij verlangen aan smaak en mondgevoel. Op basis daarvan hebben we Choco Lovely ontwikkeld. Het resultaat? Twee versies die superieur zijn op smaak. Original is een volle, romige chocolademelk met de echte authentieke chocolademelksmaak en Witte Chocolade is een volle, romige chocolademelk met de pure smaak van witte chocolade."

Choco Lovely wordt vanaf volgende week bij Makro verkocht. Vanaf week 47 ligt het bij PLUS in de schappen. Begin volgend jaar volgen de meeste andere retailers.

Voor meer informatie:
Globemilk
[email protected]
www.globemilk.com

Publicatiedatum: