Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste Faith in Nature Refill Bar te vinden in Leeuwarden

Om een circulaire economie te stimuleren en de hoeveelheid afval te verminderen, kwam ondernemer Eldert Pijl van Drogist Bewust Beter Pijl in Leeuwarden met het idee om te starten met een Refill Bar in zijn drogisterij. Ongeveer 40% van al het plastic dat wereldwijd wordt geproduceerd wordt maar één keer gebruikt en daarna weggegooid.

In samenwerking met UniPharma is het refill concept uitgerold en trapt Drogist Bewust Beter Pijl af met de eerste Faith in Nature Refill Bar in Nederland.

Consumenten gaan steeds bewuster om met lichaam en het milieu, dus zijn consumenten er ook aan toe om hun eigen flessen verzorgingsproducten te hervullen. In concept kan de consument shampoo, conditioner, handzeep, bodywash en hand & bodylotion hervullen in drie geuren: Aloë Vera, Kokosnoot en Lavendel Geranium.

Eigen flessen
Consumenten kunnen deze producten ook in een fles kopen, welke ze later weer kunnen gebruiken om te hervullen. Uiteraard kan de consument ook een andere, eigen lege fles meenemen of zijn er in de winkel lege flessen beschikbaar. Op deze manier verminderen we samen plastic afval en heeft de consument een heerlijk, natuurlijk product voor een goede prijs. De consument betaalt per 50 ml en is daardoor ook nog eens goedkoper uit.

UniPharma gaat dit concept verder uitrollen in Drogist Bewust Beter winkels.

Voor meer informatie: www.drogistbewustbeter.nl of www.unipharma.nl.

Publicatiedatum: