Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Felix Wilbrink: "Daar zet ik mijn kelder vol mee"

Godfather Award voor bio-pastasaus met venkelworst van Brandt & Levie

Tholen - De Godfather Award 2021 is uitgereikt aan de biologische pastasaus met verse venkelworst van Brandt & Levie. Dit werd bekend tijdens de Vakbeurs Foodspecialiteiten die afgelopen maandag en dinsdag in Expo Houten plaatsvond. Deze nieuwe pastassaus is inmiddels door het hele land bij speciaalzaken verkrijgbaar. Juryvoorzitter Felix Wilbrink ziet het als ideale keldervulling in geval van nood (in positieve zin).

Na 10 jaar lang worsten maken van goed gehouden Nederlandse varkens werd het voor Brandt & Levie tijd voor wat nieuwe uitdagingen. Waar Brandt & Levie eerder dit jaar een uitstapje maakte naar rund is de producent ook in de wereld van pastasaus gedoken (met worst, dat wel).

De oprichters van Brandt & Levie werkten voordat zij zich specialiseerden in worst maken als chefs in Amsterdamse toprestaurants. Het was de liefde voor eten die hen leidde naar de liefde voor worst. Tijdens een reis naar Italië leerden ze niet alléén over vlees, maar ook over de bredere geheimen van de Italiaanse keuken. De eenvoud achter elk gerecht en het gebruik van enkel en alleen de beste ingrediënten. Die filosofie passen ze vanaf nu ook toe op dit nieuwe product dat breder is dan worst alleen: Brandt & Levie pastasaus van verse venkelworst.Deze biologische pastasaus is gemaakt zoals Italianen een klassieke ragù maken, namelijk met huisgemaakte soffritto, de verse venkelworst van Brandt & Levie en een scheutje rode wijn.

Hij zit in blik, dat betekent dat de pastasaus gemakkelijk buiten de koelkast kan worden bewaard. Eén blik is voor 2 personen (500 gram) en de saus hoeft alleen nog maar opgewarmd te worden.

De pastasaus in de stand van Brandt & Levie tijdens de Vakbeurs Foodspecialiteiten. 

"Recept voor eens en voor altijd ingeblikt"
Samuel Levie: "Ik denk dat ik al meer dan 1000 keer ons recept voor ragu met Brandt & Levie worstmakers venkelworst met vrienden, familie, vage kennissen of totale vreemde deelde. Worst uit het velletje, opbakken met knoflook en ui. Groenten snijden bladiebladiebladiebla. Ik was er zo klaar mee dat we het recept voor eens en voor altijd hebben ingeblikt. Met dezelfde ingrediënten die ik thuis gebruik. In een blikje zit ongeveer 2 biologische venkelworstjes en verder alleen biologische tomaat, kruiden en een boel groenten. Super voor die dag dat je even geen zin hebt om te koken. En dat is nu dus door heel Nederland verkrijgbaar bij de leukste speciaalzaken van Nederland."

Godfather Award
De Godfather Award is bedacht door Felix Wilbrink. Een deskundige jury beoordeelde onder leiding van deze voormalig culinair journalist de nieuwe producten, diensten en concepten van 2021 die gepresenteerd werden in de Noviteitenstand op de Vakbeurs Foodspecialiteiten. Vervolgens werden de winnaars van de Beste Noviteit 2021, Beste Kaasnoviteit 2021 en de Godfather Award 2021 uitgereikt.

Wat is het verhaal achter de Godfather Award? Felix: "Een paar jaar geleden beoordeelden we tijdens deze vakbeurs ook een cannoli gevuld met crème. Die was zo lekker dat hij een aparte award verdiende. Ik had net voor die vergadering voor de zoveelste keer The Godfather gekeken. Hierin zit onder meer de quote 'Drop the gun, bring me the cannoli's'. Dus legde ik al snel de link met The Godfather en zo kreeg de award deze naam."

"Daar zet ik de kelder vol mee"
Samuel Levi plaatste naar aanleiding van deze awardwinst de volgende reactie op LinkedIn:

Daarbij plaatste Felix deze opmerking: "Zo lekker, daar zet ik de kelder vol mee, in geval van nood en dagenlange overstroming of het einde der tijden."

Voor meer informatie:
Brandt & Levie
Archangelkade 9
1013 BE Amsterdam
088 0442100
info@brandtenlevie.nl 
www.brandtenlevie.nl