Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Uitbreiding specialty line Fairtrade biologische bananen

Organto neemt Beeorganic over

Organto, leverancier van biologische groenten en fruit, heeft vandaag aangekondigd dat het een Letter of Intent heeft ondertekend om 100% van de uitstaande aandelen van Beeorganic te verwerven. Beeorganic levert jaarrond verse Fairtrade biologische bananen met verkoop in Nederland, België en Frankrijk. Sluiting van de transactie is afhankelijk van de voltooiing van de definitieve due diligence, definitieve overeenkomsten en de aanvaarding van de transactie door de TSX Venture Exchange.

Beeorganic is gevestigd in Den Hoorn. Het bedrijf begon zijn activiteiten in 2003 onder leiding van de heer Mike Reuselaars, die zich bij Organto zal voegen en het biologische bananenportfolio van het bedrijf zal leiden, gebruikmakend van Organto's bestaande middelen en het marketingplatform. Beeorganic biedt een
gedifferentieerd productaanbod dat specifieke productgroottespecificaties combineert met een uniek
rijpingsproces om hoogwaardige producten aan haar klanten te leveren. Net als Organto hanteert Beeorganic een asset-light businessmodel. De producten zijn voornamelijk afkomstig van strategische plantages in het Caribische gebied. Organto kondigde onlangs de toevoeging van biologische bananen aan zijn productportfolio aan. De toevoeging van Beeorganic zal aanzienlijke diepte toevoegen aan de bananencategorie van het bedrijf.

"We zijn erg blij dat Mike en het Beeorganic team deel gaan uitmaken van Organto en hun expertise gebruiken terwijl we ons portfolio van biologische groenten en fruit uitbreiden. Groei via acquisities is een
van onze strategieën en we zijn blij dat we onze tweede overname van 2021 kunnen aankondigen", aldus Rients van der Wal, Co-CEO van Organto en CEO van Organto Europe. "Mike heeft in de loop der jaren met succes de Beeorganic business opgebouwd op basis van sterke waarden en operationele principes en we geloven dat het bedrijf goed zal passen bij het operationele platform dat we hebben gebouwd. We blijven onze productcapaciteiten uitbreiden en werken eraan om waarde te brengen in de categorieën die we bedienen en door onze collectieve krachten te combineren. We zijn ervan overtuigd dat we de bananencategorie de komende jaren winstgevend kunnen uitbreiden."

Mike Reuselaars, één van de huidige eigenaren van Beeorganic: "We zijn erg trots op het bedrijf en de erfenis die we hebben opgebouwd op basis van onze sterke waarden en toewijding aan zowel onze partners als onze klanten. We zijn onder de indruk van Organto's visie op de toekomst en de strategie om een leider te zijn in verse biologische groenten en fruit, inclusief hun toewijding aan duurzame en transparante bedrijfspraktijken. Deze visie sluit aan bij de doelstellingen van Beeorganic en we zijn deel te kunnen uitmaken van deze organisatie."

Voor meer informatie:
Organto
[email protected]
www.organto.com 

Publicatiedatum: