Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"De deo moest zodanig goed zijn dat ik hem aan iedereen zou adviseren"

Earth Line verkiest talk boven sodium bicarbonaat

Tholen – Earth Line introduceerde onlangs haar deodorants. "De feedback is tot nu toe enorm goed. Men is enthousiast over de uitstraling, de geuren en de werking. Andere gecertificeerd natuurlijke deo's houden de oksels meestal niet de hele dag fris. Met deze deodorant lukt dat wel”, vertelt Roy Jongens namens Frenchtop Natural Care Products. In een maand tijd zijn er al ruim 14.000 deo’s verkocht. “Dit is ver boven verwachting. Echt waanzinnig. En dit voor een familiebedrijfje dat graag leuke dingen oppakt.”Rijke formulering
De Earth Line deo's zijn vrij van aluminiumzouten en sodium bicarbonaat. Een bewuste keuze van de producent: "We wilden vooral een deodorant maken die de hele dag werkt en geen irritatie veroorzaakt. De deo moest zodanig goed zijn dat ik hem aan iedereen zou adviseren. Daarom besloten we zelf iets te creëren. Hierin willen we echt vernieuwen. Want: dingen die er al zijn, dat doen we niet of op een andere manier."

Roy spreekt over een heel rijke formulering. "Het gaat om de meest effectieve deodorant die de huidflora respecteert. De ontwikkeling van deze deo's heeft zo'n 2 jaar geduurd. Krachtige natuurlijke en biologische ingrediënten, waaronder kokosolie, sheabutter en macadamia, zorgen ervoor dat je de hele dag fris ruikt terwijl je je oksels voedt en hydrateert. Onze deodoranten voorkomen geuren zonder de poriën van je huid te sluiten. Onze gecertificeerd natuurlijke deodoranten helpen ook om de delicate oksel huid te herstellen van irritatie die regelmatig scheren kan veroorzaken. Omdat je deze deo maar 1 keer per dag aan hoeft te brengen, doe je zo 3 tot 4 maanden met 1 stick."

Roy op de Organic Food Iberia (8-9 september 2021).

Talk vervangt sodium bicarbonaat
Een belangrijke vereiste van Roy was dat de deo's vrij moesten zijn van sodium bicarbonaat. "Voorop stond dat ik een deo wilde ontwikkelen die vrij is van sodium bicarbonaat. Ik ben ook eigenaar van een Ekoplaza en kwam er in de winkel al snel achter dat veel consumenten die een deodorant met sodium bicarbonaat gebruikte, terugkwamen met irritatie onder de oksels. We moesten dus op zoek naar een betere vervanger. Mijn collega Constance, die veel verstand heeft van ingrediënten, kwam met de suggestie om talk te gebruiken. Talk absorbeert vocht en heeft een verkoelende werking. Tevens is talk heel zacht voor de huid waardoor de kans op irritaties nihil is. Talkpoeder wordt niet voor niets veelvuldig gebruikt tegen luieruitslag voor baby’tjes. Omdat talk in het verleden, door gebruik van een vervuilde variant, best slecht in het nieuws is geweest, hebben we besloten om extra tests uit te voeren om dit te voorkomen. Zo testen we het individuele ingrediënt en het eindproduct. Zo kunnen we garanderen dat het volledige eindproduct 100% vrij is van vervuiling zoals asbest. Al onze deodoranten zijn gecertificeerd Cosmos Natural, Eco-cert, Icada en microplastic vrij."

Meer toegankelijke verpakking
Wat opvalt is de vernieuwde uitstraling van de verpakking. "We hebben een redesign doorgevoerd voor deze serie. Het is een vervolg op de groene Earth Line uitstraling, alleen dan wat toegankelijker. Deze deodoranten serie hoort in een geurwereld en daarom komen de ingrediënten terug op de verpakking. Je ziet direct welke geur het is. Iedereen die de serie ziet reageert heel enthousiast op de uitstraling. Leuk om te weten is dat er binnenkort weer nieuwe productseries komen met een soortgelijke uitstraling. Hou ons dus zeker in de gaten."

Aqua - Cotton Flower - Lavender

Nieuwe geur is favoriet
Er zijn vijf geuren ontwikkeld: Rose - Lavender - Cotton Flower - Aqua - Lemon & Mint. "De focus ligt op de mooie geuren waarmee we een geurbeleving creëren. De favoriet tot nu toe is de Cotton Flower. Het is toch wel opvallend dat men kiest voor een nieuwe geur. Ook de uniseks-geuren Aqua en Lemon & Mint gaan hard."

Lemon & Mint - Rose

Al in 10 landen verkrijgbaar
De opnamebereidheid is heel groot, bevestigt Roy. Zo zijn de deo's al verkrijgbaar bij Ekoplaza, Gezond & Wel en Holland & Barrett. "Vanuit Duitsland heeft Alnatura zich gemeld en in Engeland hebben we een nieuwe distributeur gevonden. De deo's gaan anderhalve maand na de introductie al naar 10 landen. Uiteraard hopen we dat het daar zeker niet bij zal blijven."

Voor meer informatie:
Roy Jongens
Frenchtop Natural Care Products
Westerboekelweg 28
1718 MK Hoogwoud
+31 (0)26 364411
[email protected]
www.frenchtop.com