Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Duurzame cosmetica uit Frankrijk: biologisch, eerlijk en veganistisch

Lamazuna nieuw bij Greenhub Imports

Het in Mijdrecht gevestigde Greenhub Imports is de nieuwe importeur van Lamazuna. GreenHub Imports vertegenwoordigt bijzondere eco-vriendelijke merken voor huishouden, kleding en persoonlijke verzorging.

Lamazuna is een duurzaam cosmeticamerk uit Frankrijk dat zich volledig focust op 100% natuurlijke en zero-waste verzorgingsproducten. Het assortiment bevat onder andere shampoo, conditioner, deodorant, gezichtsreiniger, cacaoboter en scheerschuim in verschillende zeepvormpjes en duurzame badkameraccessoires. Hun concept: terug naar de oorsprong, weg van de gewone cosmetica-industrie en te allen tijde met het behoud van het milieu in het achterhoofd. De duurzame hygiëneproducten worden met de hand in Frankrijk gemaakt op basis van gecertificeerde ingrediënten. Ze zijn niet alleen bekroond door de Slow Cosmétique Association, maar ze zijn ook PETA Cruelty Free & Vegan gecertificeerd. De visie erachter is even duidelijk als eenvoudig: hoge kwaliteitsnormen, duurzame productie en last but not least eerlijke arbeidsomstandigheden. Dit zijn de drie pijlers waarop Lamazuna is gebouwd.

De make-up remover

Als duurzaam bedrijf gebruikt Lamazuna niet alleen grondstoffen uit gecontroleerde biologische teelt, maar slaagt er ook in om verpakkingsafval tot een minimum te beperken. Geïnspireerd door de inzet voor de slow-cosmeticabeweging bestaat het productportfolio aan verzorgingsproducten uit grotendeels vaste cosmetica verpakt in kleine kartonnen doosjes van gerecycled karton. Daarnaast heeft het Franse label herbruikbare hygiëneartikelen voor dagelijks gebruik ontwikkeld. Ook hier wordt veel waarde gehecht aan ecologische grondstoffen. De praktische menstruatiecup vervangt niet alleen verbanden en tampons, maar is ook vrij van latex, ftalaten en bleekmiddelen. Ook de oorstokjes en make-up remover pads van Lamazuna zijn wasbaar en dus herbruikbaar.

 

Het gezichtsreiniger blok 

Bij Lamazuna draait alles om de terugkeer naar de oorsprong van de schoonheidscultuur. Bij elke productie van een product wordt de vraag gesteld of het verzorgende eigenschappen heeft en of het schadelijke gevolgen heeft voor de huid en het organisme. Bovendien wordt 2% van de winst gedoneerd aan het 'PUR Projet'-project in Peru, dat verschillende initiatieven ondersteunt voor de herbebossing van het Amazonegebied ter ondersteuning van eerlijke arbeidsomstandigheden.

Dit shampoo blok gaat net zo lang mee als twee flessen shampoo 

Dit scheerschuim zeepblok is een duurzaam alternatief voor scheerschuim in metalen flessen (zowel voor mannen als vrouwen geschikt). 

Voor meer informatie:
Mareijn Gouw
Greenhub Imports
Energieweg 10
3641 RT Mijdrecht
020 6152632
mareijn.gouw@greenhubimports.nl 
www.greenhubimports.nl 

Publicatiedatum: