Koningin Máxima op bezoek bij Gulpener

Hare Majesteit Koningin Máxima en Klaas Knot waren gistermiddag op bezoek in Limburg. De koningin bezocht hopvelden, het nieuwe brouwhuis van Gulpener en gooide zelf met koninklijke flair haar hopbellen in de ketel voor een uniek speciaalbier. Het was een leerzame middag over ondernemen en samenwerken in het Limburgse land. 

Koning Willem I
Het bezoek van Koningin Máxima stond in het kader van de Koning Willem I Prijs voor Duurzaam Ondernemerschap die Gulpener vorig jaar van de koningin kreeg uitgereikt. De prijs wordt gezien als de meest prestigieuze ondernemingsprijs van Nederland en wordt tweejaarlijks uitgereikt aan een bedrijf dat excelleert op het terrein van Duurzaam Ondernemerschap. Gulpener is er erg trots op.

Bezoek
In de hoptuin plukte Koningin Máxima haar eigen hopbellen en sprak ze met hop- en gersttelers over lokale productie, samenwerking tussen boer en brouwer en de bescherming van de Limburgse biodiversiteit. Aan de (spreekwoordelijke) arm van directeur Jan-Paul Rutten bezocht ze daarna het meest duurzame brouwhuis van Europa dat Gulpener vorig jaar opende. Onder toezicht van de brouwmeester deed ze haar hopbellen zelf in de ketel. Dat wordt zonder twijfel het meest koninklijke bier in de bijna 200 jaar dat Gulpener bestaat. Na gesprekken met medewerkers, familie en directie ging Máxima weer naar huis.Lokaal
Gulpener is een Limburgs bedrijf. Al in 1994 besloot oud-directeur Paul Rutten als eerste en enige brouwer om zijn grondstoffen niet meer in te kopen op de wereldmarkt, maar samen te gaan werken met lokale boeren. Samenwerking was voor iedereen interessanter, en vooral duurzamer. Het was een goed idee, en Gulpener is nog steeds de enige brouwer met een 25 miles concept. De groep boeren groeide uit tot 25, en naast gerst werd er al snel ook lokale hop en oude vergeten lokale granen geteeld. Ook partners voor productie of creatie van Gulpener komen zoveel mogelijk uit de eigen streek.

Fotografie credits: Marcel van Hoorn.

Voor meer informatie:
Niels Paauw
Pow Comms
06 28838886
niels@ka-pow.nl 

Jan-Kees Emmer
Koning Willem I Stichting
06 53547713
emmer@trustedmedia.nl 

Maartje Rutten
Gulpener Bierbrouwerij
06 12826859
maartje.rutten@gulpener.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven