Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Open dagen precisielandbouw druk bezocht

Op 27 en 28 augustus vonden de open dagen op de Brabantse Boerderij van de Toekomst en het praktijkcentrum voor precisielandbouw in Reusel. Gedeputeerde Elies Lemkes-Straver ondersteunt het initiatief van harte en was ook aanwezig om de laatste innovaties in smartfarming te zien in de praktijk.

Op de druk bezochte vakbeurs waren meer dan veertig gespecialiseerde bedrijven te bezoeken met de nieuwste technologische snufjes op het gebied van precisielandbouw. Bovendien waren er demonstraties van drones, landbouwmachines en strokenteelt.

Elies Lemkes-Straver: “Deze Open Dagen zijn belangrijk om collega-boeren te laten zien hoe je met precisielandbouw zowel een goede opbrengst kan hebben, als een werkwijze kunt hanteren die bodem en natuur zo min mogelijk belast.”

Proeftuin
In een Boerderij van de Toekomst werken boeren samen met beleidsmakers, kennisinstellingen, agrofood ketenpartijen en het hightech bedrijfsleven. Er worden nieuwe teeltsystemen, methoden en technologie getest en gedemonstreerd, zodat deze sneller en beter beschikbaar komen voor de praktijk. Vraagstukken liggen veelal op het gebied van water en bodem, herstel natuurwaarden en biodiversiteit in de landbouw, maximaal gebruik van reststromen, hoe om te gaan met een teveel en een tekort aan water.

De proeftuin is een samenwerkingsverband tussen ZLTO, Van den Borne, Technische Universiteit Eindhoven, Proefboerderij Rusthoeve en Delphy, WUR en HAS Hogeschool. Centraal staan de innovatiegroepen met akkerbouwers, boom- en fruitkwekers, vollegrondsgroenten telers en overige open teelten. De provincie Noord-Brabant maakt het mede mogelijk.

Bron: Landbouw en Voedsel Brabant


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven