Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Biologische teelt breidt uit in Spaanse Extremadura

Bij het bezoek dat de Spaanse gewestminister van Landbouw Begoña García vorige week bracht aan het biologische teeltbedrijf Haciendas Bio in het Spaanse Merida, dat eveneens werd bijgewoond door de algemeen directeur van Landbouw, Antonio Cabezas, en de algemeen directeur voor het Europees Landbouwbeleid, Javier Gonzalo, benadrukte ze het belang van de biosector voor het Spaanse gewest Extremadura. De bio-sector heeft de afgelopen jaren immers een aanzienlijke groei doorgemaakt en een flinke bijdrage geleverd aan de export.

Begoña García had het over de toenemende vraag naar biologische producten op de markt, het belang van de sector in het toekomstige Gemeenschappelijk Landbouwbeleid en hoe het biologische teeltmodel past in het Europese Groene Pact en de ‘Van boer tot bord’-strategie.

Uitbreiding areaal en meer bedrijven
Ze gaf mee dat Extremadura een aanzienlijke toename heeft gekend van het biologische teeltareaal en van het aantal teelt- en afzetbedrijven die zich toespitsen op biologische producten.

De minister beloofde de agrovoedingsindustrie te blijven ondersteunen met financiële steun. Ze gaf als voorbeeld dat van de meer dan € 10 miljoen die door Haciendas Bio is geïnvesteerd één vijfde overeenkomt met een financieringslijn van de gewestelijke overheid. "De sector investeert en wij begeleiden", merkte Begoña García op.

Bron: hoy.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven